Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Botri: V čevlje prikupnega dedka stopil pomembnež

26. 1. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
botri

Luce in dedek Andrija foto: Nova TV

Kako prikupen je dedek Andrija Akrap, kajne? A v resnici je igralec še kako bistrega uma.

Andrija Akrap je najstarejši prebivalec Zaglav, senilni dedek, a sila prikupen, vedno lačen sivi mož, ki sliši in razume več, kot se zdi, hkrati pa s pobegi od doma skrbi, da družini nikoli ni dolgčas. Nemara se je s svojo otroško naravo prikupil tudi vam, da je temu tako, pa gredo zasluge 82-letnemu hrvaškemu igralcu Ratku Glavina, ki je na svoji življenjski poti nanizal deset filmskih in televizijskih vlog, medtem ko beleži častitljivih 60 let ustvarjanja na in za gledališke odrske deske.

Ratko Glavina v seriji Botri foto: POP TV

Pestra karierna pot v svetu gledališča

Diplomirani dramski igralec se je tekom izobraževanja v Parizu specializiral za odrski gib in pantomimo. Igrati je začel leta 1953 v otroškem gledališču Titovi mornari, kasneje, leta 1965 je karierno pot nadaljeval v Srbskem narodnem gledališču v Novem Sadu, kjer je bil hkrati asistent za odrski gib. Vse od leta 1969 je stalni član splitskega HNK, kjer je bil od leta 1981 do 1988 tudi ravnatelj Drame. Leta 1994 je postal ravnatelj Mestnega lutkovnega gledališča Split.

Ratko v seriji Samo ti pričaj. foto: Nova TV

Srečen in hvaležen za polno življenje

Kljub letom Ratko še vedno ne počiva, odziv gledalcev ga namreč osrečuje in mu daje moč. S svojim življenjem je zadovoljen, veliko je okusil in nanizal obilje spominov.

»V zadnjih tridesetih letih sem dosegel čudovite poslovne uspehe, poročen sem že 55 let, imam krasno družino, veliko sem potoval, tudi zaradi dela, to je neprecenljiva izkušnja. Rad imam tudi križarjenja, s soprogo sva se odpravila kar sedemkrat, to so prave počitnice. Moja leta so lepa, še vedno sem aktiven, še vedno lahko igram, tudi tega, da lahko hodim, ne smem podcenjevati,« je Ratko pojasnil v klepetu za hrvaški časnik Nacional.

Luce in dedek Andrija

Luce in dedek Andrija foto: Nova TV

prejšnji članek
Gospod profesor: Vpliv serije na ljubljansko gimnazijo
Svet slavnih
Gospod profesor: Vpliv serije na ljubljansko gimnazijo
naslednji članek
Bi prepoznali Karolino po vrnitvi v realnost?
Resničnostni šovi
Bi prepoznali Karolino po vrnitvi v realnost?