stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jennifer Aniston trenira po metodi 15-15-15

30. 1. 2023; 09.00
Avtor: T.L. / revija Lady
jennifer aniston

Jennifer Aniston foto: Profimedia

Preverite, kako za svoje telo skrbi 54-letna igralka Jennifer Aniston.

Za igralko Jennifer Aniston se zdi, kot da je že dvajset let videti enako. Njeno telo je vitko, čvrsto, na obrazu se ne opazi veliko lepotnih popravkov, a tudi ne preveč gub, tako da očitno zvezdnica dela nekaj prav v svojem življenju. In menda tako kot povsod v življenju Jennifer tudi pri treningu prisega na preprostost.

V pogovoru za revijo InStyle je povedala, da najbolj uživa v treningu po metodi 15-15-15: 15 minut na kolesu, 15 minut na epileptičnem trenažerju in 15 minut na tekalni stezi.

»Ko sem imela poškodovano koleno, sem lahko izvajala samo vaje iz pilatesa, ki mi je zelo všeč. A sem pogrešala znojenje in upehanost, zato sem se takoj, ko sem bila brez bolečin, vrnila k svojemu treningu 15-15-15,« je povedala.

Jennifer Aniston foto: PROFIMEDIA

Poleg kardio treninga Jennifer obvezno naredi še pet vaj za krepitev celotnega telesa.  

Vaja 1

Jennifer je znana po svojih lepih rokah, ker redno trenira svoje bicepse. V roko primete utež, priporočamo od 3- do 6-kilogramsko, komolec naj bo ob telesu, nato pa spodnji del roke počasi dvigajte in spuščajte. Na vsako roko naredite štirikrat po 12 ponovitev.  

Vaja 2

Za trebušne mišice Jennifer dela odlične vaje iz pilatesa. S telesom naredite nekakšno kljukico in zadržite trikrat po 20 sekund. Pazite na dihanje.  

Vaja 3

Stranska deska je obvezna vaja žensk v srednjih letih, saj se jim največ maščob nabira prav na trebuhu in bokih. Vaja je odlična za krepitev jedra telesa, tako boste sprostili tudi križ. Noge imate lahko iztegnjene ali pa položite kolena na tla, če nimate dovolj moči za ravno desko. Vajo naredite trikrat na vsaki strani, stransko desko pa zadržite od 15 do 30 sekund.  

Vaja 4

To je vaja za stegenske mišice in zadnjico. Postavite se v tak položaj, kot ga imata dami na fotografiji, nogo iztegnite, nato pa krožite naprej in nato še nazaj. Vajo naredite trikrat z vsako nogo – krožite desetkrat naprej in desetkrat nazaj.  

Vaja 5

Za konec pa še vaja za hrbtne mišice. Lezite na trebuh, iztegnite obe roki in nogi, nato pa diagonalno dvigujte levo nogo - levo roko ter obratno. Naredite tri serije, na vsako stran po 8 ponovitev.

prejšnji članek
Tragična smrt smučarskega svetovnega prvaka
Svet slavnih
Tragična smrt smučarskega svetovnega prvaka
naslednji članek
‘Toksična’ Flora Ema Lotrič: Pri njej ni prostora za žensko nevoščljivost
Svet slavnih
‘Toksična’ Flora Ema Lotrič: Pri njej ni prostora za žensko nevoščljivost
#nasazenazenska
nasazenazenska