stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na to pazite pri čiščenju kopalnice!

28. 2. 2023; 10.00
Avtor: K.M.
kopalnica

Kopalnica foto: POP TV

Kopalnica je pravo leglo bakterij, zato jo morate resnično temeljito očistiti.

Čiščenje kopalnice je pomemben del vsakodnevnega vzdrževanja vašega doma, saj se tam zadržuje veliko vlage in umazanije. To lahko povzroči neprijetne vonjave in okužbe. S pravilnim čiščenjem pa lahko ohranite zdravo in čisto okolje za vso družino. Tu so nasveti, ki vam bodo pomagali pri čiščenju kopalnice:

Redno čistite sanitarno keramiko

Keramika, kot so WC školjka, umivalnik in kad, je nagnjena k kopičenju madežev in umazanije, zato jih je treba redno čistiti s posebnimi sredstvi za čiščenje sanitarne keramike.

foto: Profimedia

Uporabljajte čistilo za steklo

Da bi zagotovili, da so vaši ogledala in stekleni zidovi v kopalnici brez madežev, jih redno čistite s čistilom za steklo.

Uporabljajte sredstva za čiščenje fug

Fug med ploščicami je nagnjen k kopičenju umazanije in vlage, zato jih je treba redno čistiti s posebnimi sredstvi za čiščenje fug. Če boste pri čiščenju vestni, lahko učinkovito čistilo pripravite tudi doma. A je potrebna redna uporaba. 

Za pripravo učinkovitega, nežnega in varčnega čistila za fugo, lahko uporabite mešanico enake količine vode in kisa. Če želite dodatni učinek, lahko v mešanico dodate tudi sodo bikarbono. Sestavine zmešajte v posodi in z nastalo raztopino obrišite fugo. Na koncu površino sperite s čisto vodo in posušite z krpo. Ta domači čistilni recept je učinkovit pri odstranjevanju madežev in vodnega kamna.

Naj vaša kopalnica zasije in diši po svežini. foto: Profimedia

Kopalnica foto: Profimedia

Redno čistite tla

Tla v kopalnici so nagnjena k kopičenju vlage in umazanije, zato jih je treba redno čistiti z mokrim gobcem ali sredstvom za čiščenje tal.

Naravna čistila za kopalnico?

Seveda lahko tudi doma preprosto pripravite pripravke, s katerimi boste dobro očistili kopalnico!

V skledi zmešajte skodelico sode bikarbone in 1/3 vode. foto: Profimedia

1. Naravno čistilo za kopalnico lahko pripravite z mešanjem sode bikarbone, belega kisa in vode. V enakih delih zmešajte sodo bikarbono in vodo ter nato dodajte beli kis, dokler se ne pojavi pena. S to mešanico očistite umivalnik, kad, ploščice in straniščno školjko ter jih nato sperite s toplo vodo. To naravno čistilo bo odstranilo odvečno umazanijo in madeže, hkrati pa bo pustilo vašo kopalnico svežo in čisto.

2. Pripravite mešanico limoninega soka in sode bikarbone za čiščenje pipe in armatur v kopalnici. Nekaj sode bikarbone zmešajte z limoninim sokom, da dobite pasto. Nato pasto nanesite na pipe in armature ter jih nežno zdrgnite s krpo. Limonin sok bo pomagal odstraniti madeže in kamenčke, medtem ko bo soda bikarbona pomagala očistiti in ohraniti površine sijoče. Na koncu operite s toplo vodo in osušite s čisto krpo. Ta preprosto pripravljena mešanica bo pripomogla k temu, da bodo vaše pipe in armature sijoče in brez madežev.

Te nasvete lahko uporabite kot vodilo za čiščenje kopalnice in tako zagotovite, da bo vaša kopalnica vedno sveža in čista. Ne pozabite, da je redno čiščenje ključnega pomena za ohranjanje zdravega in higienskega okolja v kopalnici. 

prejšnji članek
Klepet z Jasmino: Od sanjske žene do zmaja
Resničnostni šovi
Klepet z Jasmino: Od sanjske žene do zmaja
naslednji članek
Kje se skriva Maja Martina Merljak?
Svet slavnih
Kje se skriva Maja Martina Merljak?
#obraziavenija
obraziavenija