Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bruce Willis prvič po diagnozi ujet v javnosti

3. 3. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
bruce willis

Bruce Willis v družbi žene foto: Profimedia

Igralec Bruce Willis je danes s tem razveselil svoje oboževalce.

Predstavnik za stike z javnostmi hollywoodskega igralca Bruca Willisa je pred tedni potrdil, da igralec trpi za hudo obliko bolezni imenovane demenca. Bruce podpira raziskave o bolezni, a večjih možnosti za zdravljenje bolezni sicer ni. Demenca je nevrološka motnja, ki vpliva na kognitivne funkcije, kot so spomin, razmišljanje in usmerjanje pozornosti. Willis je znan po vlogah v akcijskih filmih, je v svoji karieri posnel številne uspešne filme, med drugim tudi franšizo Umri pokončno. Novica o njegovem zdravstvenem stanju je sprožila številne odzive in izraze podpore oboževalcev ter sprožila razprave o temi demence.

Bruce je bil sprva diagnosticiran z afazijo, kar je družina prvič razkrila marca 2022, vendar se je njegova diagnoza nato nadgradila v FTD, najpogostejšo obliko demence pri ljudeh, mlajših od 60 let. Družina je pojasnila, da trenutno ni nobenih možnosti zdravljenja, ko so njegovo novo diagnozo razložili februarja. "Odkar smo sporočili Bruceovo diagnozo afazije spomladi 2022, se je Bruceovo stanje poslabšalo in zdaj imamo bolj natančno diagnozo: frontotemporalna demenca (znana kot FTD)."

Bruce Willis prvič v javnosti

So pa oboževalci legendarnega igralca danes navdušeni, saj so v javnost prišle prve njegove fotografije po potrditvi diagnoze. Bruca Willisa so namreč ujeli Santa Monici, ko si je z dvema prijateljema privoščil kavo. 

prejšnji članek
Po govoricah o razhodu, Burak drugič postal očka
Svet slavnih
Po govoricah o razhodu, Burak drugič postal očka
naslednji članek
Uradno je! Ana Roš odpira restavracijo na tej sanjski lokaciji
Svet slavnih
Uradno je! Ana Roš odpira restavracijo na tej sanjski lokaciji