Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Poroka na prvi pogled: Takšen je Matevž zasebno, brez prisotnosti kamer

15. 3. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
matevž-gortnar, poroka-na-prvi-pogled

Matevž Gortnar, Poroka na prvi pogled foto: Planet TV

Jasno je videti, da Matevž ob Maši doživlja stisko. Bolj kot si prizadeva vzpostaviti odnos, več bolečih zavrnitev je deležen. Kakšen pa je izven eksperimenta?

Kljub trudu Matevžu ne uspe vzpostaviti sproščenega odnosa z Mašo. V slednji se je nakopičilo že toliko nelagodja in slabe volje, da se negativno odziva tudi na predloge, ki bi jih sicer sprejela z nasmehom. Moreče vzdušje v zakonu kakopak negativno vpliva na samopodobo Matevža, ki si vidno prizadeva ohraniti nasmeh na obrazu, čeravno je jasno, da je situacija tudi zanj sila mučna.

Pa ima Matevž tudi v zunanjem okolju težave z dekleti ali so za nastalo situacijo krivi pritiski in pričakovanja? Morda pa se v sproščenem okolju prav lepo znajde in ni tako zadržan, kot ga vidimo tekom eksperimenta. Slednje smo želeli preveriti, a ker se ni odzval, smo odgovor poiskali pri osebah, ki so ga imele priložnost spoznati.

Matevž Gortnar, Poroka na prvi pogled foto: Planet TV

In kaj smo izvedeli? Kako ga vidijo drugi?

Da se tudi v zasebnem življenju lepo izraža, je olikan in simpatičen, prijeten v površnem klepetu, sicer pa manj empatičen, malce zaspan in nezainteresiran za ljudi in okolico. Več zanimanja pokaže za stvari, ki ga veselijo, denimo šport in grafični design.

Čeprav se zaradi mirnosti in zadržanosti v eksperimentu zdi, da je izrazito introvertirana oseba, temu pravzaprav ni povsem tako. Že res, da je bolj mirne in molčeče narave, a slednje izvira predvsem iz previdnosti in 'zaščiti' pred dominantnejšo okolico.V zanj ugodni družbi se lažje sprosti in prepusti toku dogajanja, zlasti, če je deležen potrditve, ki pozitivno vpliva na njegovo samozavest.

V odnose in komunikacijo ne vlaga truda, kar gre pripisati predvsem nezainteresiranosti. Če se dobro počuti, lahko preseneti, če pa bo deležen pritiskov, kot jih je občutil v eksperimentu, pa se bo povsem zaprl vase.

Da bi izboljšal samopodobo, išče potrditev na napačne načine, kar ga znova povede v začaran krog. Kaj slednje pomeni, bo znano v dramatičnem nadaljevanju eksperimenta.

prejšnji članek
Rože za mamo
Moda&Lepota
Rože za mamo
naslednji članek
Priznanje za življenjsko delo kuharskemu mojstru Igorju Jagodicu
Svet slavnih
Priznanje za življenjsko delo kuharskemu mojstru Igorju Jagodicu