horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

Marjeta Zelenko Svet24.si

Marjete niso videli že od srede zvečer

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

masterchef Njena.si

Šok v MasterChefu: Prvič doslej slovo na lastno ...

lanisek Ekipa24.si

Zaslužil si je vsak cent! Uh, kakšno nagrado bo ...

Urška Vučak Markež o zakonskih težavah in debelosti
| Simona Dakič Nemanič / revija Lady

Urška Vučak Markež o zakonskih težavah in debelosti

urska vucak, Marko Vavpotič

'Čeprav na prvi pogled ne delujem tako, sem po naravi zelo občutljiva. Vedno se preveč obremenjujem s tem, kaj si drugi mislijo o meni,' priznava igralka.

Urška Vučak Markež se od takrat, ko smo nazadnje sedeli skupaj, ni prav nič spremenila. Doma sta jo oba njena otroka prerasla in je zdaj potrjeno najmanjša v družini, drugače pa je še vedno nasmejana, zgovorna in iskrena. Natanko takšna, kot se je spomnimo iz televizijskih nadaljevank Čista desetka, Naša mala klinika, Ena žlahtna štorija, gledaliških predstav Dekliščina in Menopavza, plesnega šova Zvezde plešejo in iz petkovih večerov v oddaji Slovenski pozdrav.

Bolečina

Urška je po naravi zelo iskrena, kar pa je v preteklosti znal marsikdo izkoristiti. Nikoli ni olepševala stvari, pa je tudi o zakonskih težavah vedno govorila zelo odkrito. Morda bi si kdo mislil, da je to obžalovala, saj je tudi ona takrat, ko je bilo hudo, veliko jokala, vendar ni tako.

Foto: Marko Vavpotič - Urška Vučak Markež

»Nikakor mi ni žal. Ko gre za takšno stvar, kot je odvisnost od iger na srečo, je treba o tem govoriti. Res pa je, da sem najprej vprašala moža, ali dovoli, da o tem javno govorim. Matjaž je pozneje tudi sam prejel veliko klicev ljudi, ki so ga prosili za nasvet. Nekatere od njih je obiskal tudi na domu in se z njimi pogovarjal. Dokler ne spregovoriš, sploh ne veš, koliko ljudi ima podobne težave. Potem ti je lažje in se tudi lažje lotiš iskanja rešitev.«

Podobno je tudi z debelostjo, pravi. »Z debelostjo je križ … Seveda nisem bila vedno tako močna, kot sem zdaj. Vendar so kilogrami prišli in nočejo stran. Saj po pravici povedano, jaz zase sploh ne mislim, da sem tako zelo debela. Če bi morala na prvo žogo pokazati na koga, ki je tako debel kot jaz, bi stoodstotno pokazala dosti bolj suhega. Potem pa vidim fotografije in si rečem: 'Joj, marička, samo Urša, ti si res debela.' Nisem zagovornica debelih pa tega, da se v svoji koži dobro počutim. Od tega me odvrača že dejstvo, kako težko si zavežem čevlje na nogah. Seveda imam v načrtu, da jih bom imela nekoč manj, samo zdaj moram to še naročiti v glavi,« smeje se pojasni.

Kaj pa abraham, ki ji diha za ovratnik? »Z leti se ne obremenjujem, ta pač pridejo, hočeš ali nočeš. Rojstni dan imam 29. marca. Letos pride sredi tedna in potem je prva sobota, ki pride, prvoaprilska. Zdelo se mi je zabavno, če bi imela praznovanje na 1. aprila in bi vsakomur, ki bi mi čestital za 50 let, rekla, da je to šala. Samo ne bo nič s tem, ker hčere takrat ne bo doma. Kdaj bo zabava, še ne vem, vem pa, kako bo videti. Definitivno bomo na veliko 'treskali' karaoke,« za konec še razkrije Urška.