kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Zakaj se Cene Prevc dejansko poslavlja od skokov?

31. 3. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
CENE PREVC VR VESELJAK EDIT-28

Cene Prevc to soboto uradno zaključuje kariero v smučarskih skokih foto: Simon Pelko/Veseljak

Priljubljeni Cene Prevc je sicer že izpustil celotno sezono, jutri pa se bo še zadnjič in uradno spustil po planiški letalnici in s tem zaključil kariero.

Cene Prevc je na začetku letošnje skakalne sezone presenetil z novico, da se poslavlja od smučarskih skokov. Številne je novica presenetila, saj je ravno lani osvojil ekipno olimpijsko kolajno v Pekingu, star pa je šele 27 let. Ravno jutri, v soboto, pa bo še z zadnjim uradnim skokom oziroma poletom na najboljši način zaključil svojo športno pot. Za številne prezgodaj. Zakaj pa se je Cene sploh odločil, da skakalne smuči postavi v kot? 

Pretekli teden je kot VIP gost gostoval na Veseljaku, kjer je svoje razloge razkril tudi voditeljema Janji Ulaga in Nejcu Drobniču. "Niso samo skoki področje, ki bi ga v življenju rad razvijal pri sebi, da mi bi bil izziv. Poleg Fakultete za elektrotehniko se trudim dokončati tudi študij v Biotehničnem centru Naklo. Oktobra sem zelo poudaril, da me ne bo na prvih tekmah, da ta misel pa zelo rase. Začelo se je že spomladi, ko me je vleklo v druge v izzive in zaradi tega tudi, ko je prišla zima, ni bilo šans, da bi se kaj trudil. Sem pa želel, da se poslovim, tako, da se poslovim v Planici in me je kar jezilo, ker so že vsi govorili, da ker me ni bilo tekmi, da sem že zaključil kariero."

Cene Prevc na Veseljaku foto: Simon Pelko/Veseljak

Celoten intervju si lahko ogledate spodaj: 

prejšnji članek
Lara Komar po dveh letih zapušča uspešno serijo
Moda&Lepota
Lara Komar po dveh letih zapušča uspešno serijo
naslednji članek
Gospod profesor beleži vrtoglave številke
Svet slavnih
Gospod profesor beleži vrtoglave številke