stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jadranki iz Botrov rak zamajal tla pod nogami

8. 4. 2023; 08.00
Avtor: V.M.
Daria Lorenci Flatz

Daria Lorenci Flatz foto: Nova TV

Opozorilnih simptomov ni imela, zato vsem ženskam polaga na srce, naj se udeležujejo preventivnih pregledov, ki jim lahko rešijo življenje.

Hrvaška igralka Daria Lorenci Flatz se je takoj po rojstvu tretjega sina soočila z diagnozo raka dojk. Vest o bolezni ji je pošteno zamajala tla pod nogami, zlasti ker ni opazila, da bi se v njenem telesu dogajalo kaj zaskrbljujočega. K sreči je bil rak dojke odkrit v okviru poporodnih pregledov, zaradi česar pravi, da ji je sin rešil življenje. V nedavnem intervjuju je spregovorila o skrbi za zdravje in o tem, kakšno je danes njeno zdravstveno stanje.

»Sedaj redno hodim na preglede, na vsake pol leta, kar bi pravzaprav priporočala vsem ženskam. V mojem primeru namreč ni bilo prav nobenih simptomov, pa tudi sicer jih je težko prepoznati, dokler bolezen ne napreduje. Zato je zelo pomembno, da tudi če niste v rizični skupini (tudi sama nisem bila), da se redno pregledujete in poslušate zdravnike. Verjamem, da preventivni pregledi rešujejo življenja,« je za časnik Večernji list pojasnila Daria, ki o svoji diagnozi javno govori zgolj zaradi osveščanja in motiviranja ljudi, da se redno udeležujejo preventivnih pregledov. Daria je danes zdrava in aktivna ženska, ki poleg igranja v seriji Botri (Kumovi) navdušuje tudi v šovu Ples z zvezdami. 

prejšnji članek
Takšno ime je prvorojenki nadela Katja Jevšek
Svet slavnih
Takšno ime je prvorojenki nadela Katja Jevšek
naslednji članek
Zakaj joga?
Zdravje
Zakaj joga?
#nasazenazenska
nasazenazenska