Svet slavnih
 

Janez Bratovž razglašen za chefa leta

12. 4. 2023; 11.00
Avtor: K.M.
bratovz janez 2

Janez Bratovž, chef leta po izboru Gault&Millau foto: revija zvezde

Včeraj so v Ljubljani razglasili najboljše po izboru Gault&Millau Slovenija za 2023. Kuharski mojster leta je postal legendarni Janez Bratovž.

Na podelitvi so kar 10 restavracij nagradili s štirimi kapami, sicer pa so priznanja razdelili v sedmih kategorijah. Najbolj prestižno, nagrado za kuharskega mojstra leta, je prejel Janez Bratovž, sokrivec za vzpon slovenske kulinarike, ki jo ustvarja že več kot 30 let. 

"Veliko ljudi, kuharjev, si zasluži to nagrado, ki sem jo dobil. Kar pa pozabljamo je, da je chef eden, zadaj pa jih je še veliko, in tisti so pomembni. Tisti si zaslužijo priznanje. Če nimaš ekipe, si vreden nič. En človek ne more narediti nič. Najbolj ponosen sem na to, da sem v tridesetih letih res izšolal veliko mladih kuharje," je ob razglasitvi povedal kuharski mojster Janez Bratovž in s tem priklical tako solze v svoje oči kot v oči prisotnih. Popolnoma pa je raznežil svojo hči Nino, ki je stala v publiki. 

Janez Bratovž je plaketo prejel iz rok predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar foto: Gault&Millau

10 najboljših po izboru Gault&Millau foto: Peter Irman

Za kulinarično piko na i so poskrbeli številni slovenski kuharski mojstri, tudi nagrajenci večera foto: Gault&Millau

In kdo so nagrajenci po Gault&Millau Slovenija za 2023?

NAJBOLJŠE RESTAVRACIJE:

Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu, 18/20, 4 kape
Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono, Vipava, 17,5/20, 4 kape
Hiša Denk, Zgornja Kungota, 17,5/20, 4 kape
Ošterija Debeluh, Brežice, 17,5/20, 4 kape
Restavracija Strelec, Ljubljana, 17/20, 4 kape
Restavracija Mak, Maribor, 17/20, 4 kape
Restavracija Pavus, Grad Tabor Laško, 17/20, 4 kape

Grič, Šentjošt nad Horjulom, 17/20, 4 kape
JB restavracija, Ljubljana, 17/20, 4 kape
Restavracija Milka, Kranjska Gora, 17/20, 4 kape

CHEF LETA: Janez Bratovž, JB restavracija, Ljubljana


CHEF PRIHODNOSTI: Rok Martinčič, Gostilna Jež, Jagnjenica
CHEFA TRADICIJE: Ivica Evačić, Restavracija Hotela Marina, Izola in Matej Tomažič, Majerija, Slap
MLADI TALENT: Kristian Zule, Stara gostilna, Piran
NAJBOLJŠI SLAŠČIČAR: Naser Gashi, Ljubljana
NAJBOLJŠI POP: eVino bar, Ljubljana
NAJBOLJŠI SOMMELIER/NATAKAR: Miralem Junuzović, Bistro Štorja, Postojna

prejšnji članek
Nekdanji zmagovalec se vrača v MasterChef kuhinjo
Resničnostni šovi
Nekdanji zmagovalec se vrača v MasterChef kuhinjo
naslednji članek
To je bil povod za odmeven pretep najstnic
Zdravje
To je bil povod za odmeven pretep najstnic

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.