stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Magic Aleksander navdušil s premiero lastne predstave

14. 4. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
Magic Aleksander, Iluzija (2)

Magic Aleksander foto: Sašo Radej/M24

Včeraj je v Špas Teatru potekala premiera čarovniške predstave Iluzija slovenskega čarodeja Magic Aleksandra. S triki je navdušil tudi številne znane obraze.

28-letni Magic Aleksander ima za sabo preko 1.000 nastopov v 15. državah in 3 mednarodne nagrade. Zdaj vam bo čarovnijo približal na čisto poseben način. Iluzijo bo namreč popeljal na oder Špas teatra. Uradna premiera, ki je navdušila, pa je že za njim. Kakšne iluzije in trike je Aleksander prikazal na odru, vam ne bomo razkrili, saj s tem seveda ne želimo uničiti prav posebne izkušnje, ki je na slovenskih odrih še nismo doživeli. 

"Zelo se veselim, da bom lahko po dveh letih pisanja scenarija in trikov Sloveniji končno pokazal nekaj, česar še niso videli. Predstavljajte si, da ste v Las Vegasu in si greste ogledat čarodeje, kot so David Copperfield ali Pen and Teller, no takšen šov lahko pričakujete v moji novi predstavi Iluzija. Predstava je zelo interaktivna, torej bodo gledalci zraven veliko sodelovali, saj je od njih odvisno, ali bodo triki uspeli ali ne. V predstavo sem dodal tudi veliko humorja in zapletov, saj to slovenska publika naravnost obožuje. Vsak trik je povezan z zgodbo, ki izvira iz mojega življenja ali pa iz našega vsakdana. Vsak trenutek v predstavi je ključen in pusti sled, ki se navezuje na naslednji trik. Gledalci bodo del trika, ne da bi se oni tega sploh zavedali. Od trikov lahko pričakujete teleportacije, branje misli, spretnosti, humor, trike s kartami in tako dalje. Izpeljati takšen šov je precej velik zalogaj, zato bi se rad zahvalil Špas teatru, da mi je priskočil na pomoč pri izvedbi te predstave," pa je o predstavili povedal sam Magic Aleksander. 

Na četrtkovi premieri v Špas teatru v Mengšu smo sicer opazili številne znane obraze, ki so se dodobra nasmejali in dvorano zapustili vidno navdušeni. Niso pa nam želeli razkriti, kakšne trike je v dvorani izvajal glavni akter predstave. "Jaz sem skoraj padla s stola in samo gledala! Ves čas sem v glavi tuhtala, kako je izvedel ta in oni trik, a nisem prišla do zaključka. Vsa čast Aleksandru za tako odličen čarovniški šov," je po predstavi priznala igralka Maja Martina Merljak. 

Igralka Maja Martina Meljak se je premiere udeležila v družbi partnerja Jureta Matjažiča foto: Sašo Radej/M24

Znana režiserka Tijana Zinajić pa dodala: "Res sem bila presenečena, kako je Magic Aleksander izvajal trik za trikom in nas vse v dvorani pustil brez besed. Kaj tako unikatnega in zanimivega na slovenskih odrih še nisem videla. Ta šov je treba videti, da se na lastne oči prepričaš, kako Aleksander iz minute v minute skrbi za napetost, smeh in pravo čarovnijo. Res priporočam!" 

Režiserka Tijana Zinajić foto: Sašo Radej/M24

Kdo vse se je še udeležil premiere, pa si oglejte v spodnji fotogaleriji. 

Urška Alič, ustanoviteljica in direktorica Špas teatra, v družbi igralca Mateja Zemljiča

Urška Alič, ustanoviteljica in direktorica Špas teatra, v družbi igralca Mateja Zemljiča foto: Sašo Radej/M24

Alenka Bikar in soprog Marjan

Alenka Bikar in soprog Marjan foto: Sašo Radej/M24

Igralka Ana Ribič

Igralka Ana Ribič foto: Sašo Radej/M24

Jan Bučar s spremljevalko

Jan Bučar s spremljevalko foto: Sašo Radej/M24

prejšnji članek
Anže Lanišek: Otrok ima enega starša
Svet slavnih
Anže Lanišek: Otrok ima enega starša
naslednji članek
Delovna akcija: Lovro bo spoznal Bineta Volčiča
Svet slavnih
Delovna akcija: Lovro bo spoznal Bineta Volčiča