Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anže Lanišek: Otrok ima enega starša

14. 4. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
anze lanisek

foto: Luka Vovk

Slovenski smučarski skakalec je zelo zgodaj postal očka. Čeprav ga žena in sin močno podpirata, pa priznava, da ni vedno najlažje, saj je veliko časa odsoten.

Danes 26-letni Anže Lanišek je prvič postal očka, ko je bil star rosnih 21 let. V resnici še pred tem, ko se je dodobra zasidral v svetu smučarskih skokov. Danes ga doma čakata in podpirata žena in 5-letni sin. Anže pa je v pogovoru na Radiu 1 z Jano Morelj in Mihom Deželakom razkril, da ni vedno najlažje, kljub temu, da se ekipa in smučarski skakalci odlično razumejo. Družina je le družina, dejstvo, da si tako dolgo odsoten, pa zagotovo vpliva na počutje. 

Anže Lanišek in zdaj že žena Nastja leta 2016 foto: M24

"Koliko se oni odrekajo zame, da lahko počnem, to, kar počnem, je najmanjša stvar, ki jo lahko naredim to, da se jim zahvalim," je o tem, zakaj se vedno zahvali ženi in družini. K temu pa je še dodal: "Otrok ima enega starša. bi si želel, da sem lahko več z njim, ampak je to treba sprejeti kot službo. Še vedno od tega živimo. To je treba sprejeti, veliko je enega odrekanja, ampak ker je tako velika podpora, vse gladko teče. Ko si enkrat doma, probaš biti čim več časa s svojim otrokom in ženo."

Sicer pa je Anže ob koncu sezone močno opozoril nase z neverjetno potezo, ki jo je naredil na podelitvenem odru. Anže se je namreč zatem, ko se je od tekmovalne sezone zaradi hudih zdravstvenih težav žene poslovil Poljak Dawid Kubacki, uvrstil na skupno tretje mesto v skupnem seštevku. Slovenski skakalec je bil sicer mnenja, da se mu ne bi uspelo, če bi Dawid do konca tekmoval, zato je na oder prinesel njegovo maketo in okoli kartonastega vrat obesil kolajno. Več o tem, zakaj se je odločil za to potezo, pa si preberite TUKAJ >>KLIKNITE<<

Celoten intervju si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku: 

prejšnji članek
Tujina je poglobila stisko Gaje Prestor
Svet slavnih
Tujina je poglobila stisko Gaje Prestor
naslednji članek
Magic Aleksander navdušil s premiero lastne predstave
Svet slavnih
Magic Aleksander navdušil s premiero lastne predstave