stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sašo Avsenik: Moja žena je steber naše družine

20. 4. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
Ansambel Saša Avsenika, koncert (2)

Sašo Avsenik foto: Innea studio, Žan Zajc

Glasbenik veliko veljavo pripisuje svoji ženi. Kar ni presenetljivo, saj je sam zaradi ansambla veliko odsoten.

"Odgovornosti svojega priimka se na začetku svoje glasbene poti nisem zavedal, saj smo bili ljubiteljski ansambel. Z leti se je to seveda spremenilo. Naše občinstvo je vedno večje, poslušajo nas različne generacije in zato je tudi odgovornost vedno večja. Ljudem moramo ponuditi kvaliteto in jim na koncertu približati oziroma utrditi ljubezen do Avsenikove glasbe. Potruditi se moramo, da jih bodo na ta priimek tudi v prihodnosti vezali lepi spomini," pove Sašo Avsenik, ki se še dobro spominja časov, ko si je "atovo" glasbo vrtel še na kasete.

"Sedaj, ko ne samo poslušam, ampak Avsenikovo glasbo tudi izvajam, me obda kopica spominov. Ta glasba se mi je od nekdaj zdela zabavna, vedno me napolni z energijo in spravi v dobro voljo. Kot izvajalec pa lahko rečem, da je potrebno veliko truda, veliko discipline in želje, da lahko kot glasbenik to energijo, ki jo ta glasba nosi v sebi, predaš naprej. Na odru je vedno potrebno najti motivacijo, da občinstvo začuti čar teh melodij. Šele zdaj sem se začel zavedati, kako so se morali včasih potruditi, da so Avsenikovo glasbo zasidrali v svet."

Gregor, Monika in Sašo Avsenik foto: Promocijski material

Polne dvorane

Ansambel Saša Avsenika skupaj z Gregorjem in Moniko Avsenik v sklopu jubilejnih koncertov ob 70. obletnici Avsenikove glasbe polni dvorane, širi evforijo in riše nasmehe na obraz ljudi. Kljub temu, da je program koncerta vedno zasnovan enako, je vsaka publika zase edinstvena, skupen pa jim je val navdušenja ob zvokih Avsenikovih skladb. "Veliko srečo imamo, da imamo takšno publiko, ki na koncert pride z veseljem, z naklonjenostjo in v koncertu uživa," pove Sašo Avsenik.

Jubilejni koncert je sestavljen tako iz največjih Avsenikovih hitov in ponarodelih skladb kot iz tistih malo novejših. Del koncerta je tudi družinski program skupaj z Gregorjem in Moniko Avsenik. "Ti koncerti niso samo koncerti. Mi z velikim ponosom obeležujemo 70 let Avsenikove glasbe in to čuti tudi publika, ki je na koncu tista, ki koncert spremeni v praznovanje," še doda Sašo.

Velika podpora žene

"Moja žena je steber naše družine, jaz pa sem nekako prevzel karierni del. Ne glede na vse pa se trudim, da čas, ko sem doma maksimalno izkoristimo. Takrat Živo in Vido naprimer skupaj odpeljeva v vrtec, čez dan narediva vse svoje obveznosti, popoldne pa se odpravimo na kakšen sprehod. Vedno se mi tudi pridružita, ko vadim harmoniko in se tudi ob tem pozabavamo. Učiva jih, da je čar glasbe ravno druženje in zabava," pove Sašo, ki priznava, da hčeri glasbenih ambicij še nimata, saj sta zato še premladi, bo pa jih ne glede na to, kaj bosta v življenju počeli, brezpogojno podpiral.

prejšnji članek
Šok za ljubitelje k-pop glasbe: Umrl 25-letni Moonbin
Svet slavnih
Šok za ljubitelje k-pop glasbe: Umrl 25-letni Moonbin
naslednji članek
Presrečna Tina Gaber bo postala teta
Svet slavnih
Presrečna Tina Gaber bo postala teta
#obraziavenija
obraziavenija