zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Evrovizija se je uradno pričela

8. 5. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
2023.05.07 Corinne Cumming - EBU-9938

Joker Out na turkizni preprogi foto: Corinne Cumming - EBU

V angleškem Liverpoolu se je tudi uradno prišel letošnji izbor za pesem Evrovizije. Po turkizni preprogi so se sprehodili tudi člani zasedbe Joker Out.

Nedelja je bila v Veliki Britaniji polna dogajanja. "Polovica države" se je zabavala na tako imenovanem velikem kosilu v čast kralja Karla III. in kraljeve družine, druga polovica pa se je zbrala v dvorani svetega Jurija v središču Liverpoola, kjer je v popoldanskih urah potekalo odprtje letošnje Evrovizije. Poleg glasbenikov so se v samem središču zbrali tudi oboževalci glasbenega tekmovanja s celega sveta, saj je to ena izmed priložnosti za fotografiranje in klepet z letošnjimi nastopajočimi. 

Dogodek sta povezovala nekdanja igralka hokeja na travi, sicer pa televizijka, rojena v Liverpoolu, Sam Quek in ukrajinski napovedovalec Timur Miroshnychenko. Vsi nastopajoči pa so na dogodku lahko besede izmenjali z županjo Liverpoola Joanne Anderson, predstavnikom Evrovizije Martin Osterdahl in ostale pomembne gostitelje, tako s strani Liverpoola kot Ukrajine. Slovenski predstavniki Joker Out so se po preprogi sicer sprehodili med prvimi. 

Joker Out foto: Corinne Cumming - EBU

Fantje, za katerimi so že prve vaje, se bodo na Evroviziji sicer uradno predstavili na drugem polfinalnem odru, v četrtek, 11. maja. Na odru se bo sicer predstavilo 16 predstavnikov držav, le deset pa jih napreduje v sobotno finale. V tem bo nastopilo 26 točk, poleg dvajsetih kvalificiranih še lanskoletni zmagovalci Ukrajinci in tako imenovanih velikih pet predstavnikov, ki v finalu nastopajo vsako leto. Poleg gostiteljev Velike Britanije še Italija, Nemčija, Španija in Francija. 

prejšnji članek
Ta nogometni zvezdnik navdušen, ker se je lahko slikal z Dončićem
Svet slavnih
Ta nogometni zvezdnik navdušen, ker se je lahko slikal z Dončićem
naslednji članek
24 ur discipline: Ponedeljek je dan za enodnevno dieto
Zdravje
24 ur discipline: Ponedeljek je dan za enodnevno dieto
#obraziavenija
obraziavenija