1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kronanje zaključeno z velikim koncertom, Britanci danes prosti

8. 5. 2023; 10.30
Avtor: K.M.
Kraljeva družina, kralj Karel III

Kraljeva družina med kronanjem. foto: Profimedia

Po slovesnem obredu, na katerem so v soboto v Westminstrski opatiji kronali novega kralja, se je praznična nedelja zaključila z velikim spektaklom v Windsorju.

Na Otoku so kronanje kralja Karla III. v nedeljo obeležili še z velikim koncertom, enim od osrednjih spremljevalnih dogodkov minulega prazničnega konca tedna, ki se nadaljuje z današnjim dela prostim ponedeljkom. Zvezdniška zasedba je zabavala 20.000 zbranih, tudi kraljevo družino. Nagovor je med drugim imel princ William, ki se je poklonil očetu. Na dogodku je manjkal princ Harry z družino, ki se je takoj po sobotni slovesnosti odpravil nazaj v Združene države Amerike, in princ Louis, najmlajši Williamov sin. 

Med udeleženci, ki so mahali z britanskimi zastavicami, je bila sicer večina kraljeve družine na čelu s kraljem Karlom III. in kraljico soprogo Camillo. Na posebni tribuni sta med drugim sedela skupaj s princem Williamom, njegovo soprogo Kate in najstarejšima otrokoma, Georgeom in Charlotte. Tam je bil tudi britanski premier Rishi Sunak s soprogo. Na dogodku, ki ga je povezoval igralec Hugh Bonneville, se je zvrstila pisana paleta nastopajočih, na čelu z zvezdniki, kot so Lionel Richie, Katy Perry in britanska skupina Take That.

Nagovor je imel tudi Karlov sin, princ William. "Kot je dejala moja babica, ko je bila kronana, so kronanja izraz naših upanj za prihodnost," je dejal in dodal, da ve, da je "tam zgoraj in naklonjeno pazi na nas". "Bila bi zelo ponosna mati," je dodal. Svojemu očetu je izrekel priznanje za prizadevanja na področju varovanja okolja, še preden je to postalo vsakodnevna skrb, in dobrodelnosti. "Morda najpomembneje od vsega, pa je moj oče vedno razumel, da si ljudje vseh ver, ozadij in vseh skupnosti zaslužijo, da jih slavimo in podpiramo," je dejal. "Oče, vsi smo tako ponosni nate."

prejšnji članek
Mama Luke Dončića tekla za tiste, ki ne morejo
Svet slavnih
Mama Luke Dončića tekla za tiste, ki ne morejo
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Mašin pogled na željo po pozornosti
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Mašin pogled na željo po pozornosti