pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mama Luke Dončića tekla za tiste, ki ne morejo

8. 5. 2023; 11.00
Avtor: K.M.
Rebeka Dremelj, Mirjam Poterbin

Mirjam Poterbin, Rebeka Dremelj, Andreja Freyer in Nina Wabra Jakič foto: Instagram/Rebeka Dremelj

Včeraj je tudi v Ljubljani potekal že deseti tek Wings for Life World Run tek za tiste, ki ne morejo. Med udeleženci tudi Mirjam Poterbin, mati Luke Dončića.

Kar 206.728 tekačev in tekačlic, od tega 3.448 v Sloveniji, je bilo včeraj na startni listi jubilejne izvedbe globalnega dobrodelnega teka. Wings for Life World Run istočasno poteka po vsem svetu, poleg možnosti teka na sedmih uradnih tekmovanjih, v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Švici, Gruziji, na Poljskem in na Hrvaškem, pa je mogoče sodelovati skoraj kjerkoli na svetu, s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu. 100% sredstev zbranih s startninami gre za raziskave poškodb hrbtenjače in iskanje rešitve za njih.

Med udeleženci je bilo opaziti veliko znanih obrazov, tako iz sveta š porta kot širše, med njimi tudi bivšega predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja. Sodeloval je že na vseh slovenski izvedbah teka do sedaj. Pravi, da mu je ta dogodek prirasel k srcu, tudi zato, ker je več kot le dobrodelen - tako s svojim glavnim poslanstvom, kot s tem, da poka že kako solidarni smo lahko ljudje po vsem svetu.

Podobno žene tudi Rebeko Dremelj, ki pravi, da tek sicer ni njena domena, a jo je pri odločitvi, da sodeluje, motivirala zgodba prijateljice Nine Wabra Jakič. Ta je zaradi poškodbe hrbtenjače prikovana na invalidski voziček. Rebeka in Nina sta se s starta pognali skupaj, zraven pa sta povabili še lepo število drugih, ki so sestavljali skupino Nepremagljiva.si. Med drugim tudi Mirjam Poterbin, mati košarkarja Luke Dončića, ki je prav tako zelo dobra prijateljica Rebeke Dremelj. 

Na slovenskem teku sta bila sicer najboljša Katarina Piškotek z 42,2 kilometri in Urban Jereb z 59,2 kilometri. Globalno sta zasedla 19. (Katarina) in 17. (Urban) mesto. 

prejšnji članek
Vrnitev odpisanih: Naju se težko znebiš!
Resničnostni šovi
Vrnitev odpisanih: Naju se težko znebiš!
naslednji članek
Kronanje zaključeno z velikim koncertom, Britanci danes prosti
Svet slavnih
Kronanje zaključeno z velikim koncertom, Britanci danes prosti