Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kdo je kriv za ime Joker Out?

13. 5. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Joker Out, polfinale (2)

Fantje so bili po nastopu vidno zadovoljni. foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Danes je na sporedu finalni večer Evrovizije, v katerem bodo pod zaporedno številko 24 nastopili tudi Joker Out. Se sprašujete, kako je nastalo njihovo ime?

Bojan Cvjetićanin je nekoč skupaj z Martinom, ki je skupino Joker Out zapusil lansko jesen, igral v bandu Apokalipsa. S tem imenom so vztrajali do tretjega letnika srednje šole, ko sta se Bojanu in Martinu pridružila Jan in Kris. "Joker Out dejansko ustvarili kar po Facebooku, še preden smo se vsi med sabo osebno spoznali, kaj šele igrali skupaj. Ko se nam je uspelo dobiti v živo, je med vajo vse gladko steklo, začelo se je dogajati, čez leto dni smo zmagali na Špil ligi in potem je šlo samo še navzgor," je leta 2019 za revijo Smrklja razkril pevec Bojan. 

Bojan Cvjetićanin foto: Sarah Louise Bennett/EBU

Kako pa je ime dejansko nastalo? "Apokalipsa nam res ni bilo všeč in vsi smo sanjarili, da bomo nekoč imeli bend z res dobrim imenom. Ko smo zbirali predloge, je od nekod prišla debata o Jokerju in nekdo je rekel Joker Out. Sploh ne vem, zakaj se nam je takrat zdela to tako dobra ideja. (smeh) Ampak danes, ko sprašujem ljudi, se jim sploh ne zdi slabo. Tudi ko kdo napove bend, se sliši kar v redu. Konec koncev tudi ime Siddharta zveni precej »mainstream«, pa je vsem postalo všeč," je pred štirimi leti še povedal Bojan. Nato pa se je njihovo zgodba v resnici začela šele vzpenjati. 

prejšnji članek
Slovenska glasbenika sta si obljubila večno zvestobo
Svet slavnih
Slovenska glasbenika sta si obljubila večno zvestobo
naslednji članek
Kako ukrepati pri razdraženem mehurju?
Zdravje
Kako ukrepati pri razdraženem mehurju?