nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Boris Kobal po težkem obdobju znova energičen in nasmejan

29. 6. 2023; 12.00
Avtor: V.M.
boris-kobal

Boris Kobal foto: Mateja Jordovic Potocnik

Škandal s plagiatom ga je pahnil v blato, a tam ni ostal in pestoval bolečine. Nasprotno. Presenečeni boste, kako je videti danes.

Boris Kobal se ne spreneveda, plagiat je spremljalo mučno obdobje, ko mu še zdaleč ni bilo lahko. »Slabo sem se počutil zaradi samega dogajanja, ampak ko se je razkrilo, sem si oddahnil,« je priznal v klepetu za revijo Jana in novinarko presenetil s svojo vedrino. »Na pogovor je prišel sijoč, v dobri formi,« pove in pristavi, da od njegovih kolegov slišala, da ga že desetletja niso videli tako nasmejanega in energičnega.

Boris je torej pometel s preteklostjo in lica nastavil soncu. No, pravzaprav je preteklost pometel na papir in izdal knjigo. V tem, da je tedaj tako udarno presekal svojo karierno pot, danes ne vidi smisla, čeravno vse le ni tako črno belo.

Boris Kobal foto: Mateja Jordovic Potocnik

»To je bilo popolnoma brezvezno, neumno dejanje! Je pa bilo pomembno v smislu, da sem odkril, kot dostikrat pravijo, ali je v vseh slabih stvareh tudi kaj dobrega. In se je, vsaj v meni, razjasnilo, da sem gojil neki samomor, ki si ga nisem niti upal niti privoščil fizično, sem ga pa moral narediti na neki simbolni ravni. Plagiat ni ubil nikogar razen mene. Tukaj se je prikazala katarza, očiščevalni element, prišlo je do očiščevanja mojega odnosa do mojega življenja, teatra. Očistila se je vsa navlaka, za katero sem mislil, da so prijateljstvo in dobri odnosi. Zaradi tega plačaš ceno, da si bolj ali manj sam. Ampak če si sam in s tem pomirjen, je v redu,« je razložil za revijo Jana, kjer vas čaka celoten klepet.

Boris Kobal foto: Mateja Jordovic Potocnik

prejšnji članek
Najboljše poletje v najlepših kotičkih Slovenije
Zdravje
Najboljše poletje v najlepših kotičkih Slovenije
naslednji članek
Ne boste verjeli, s kom je žural Jure Košir
Svet slavnih
Ne boste verjeli, s kom je žural Jure Košir