stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tako je bil na začetku kariere videti Peter Poles

26. 7. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Peter Poles

Peter Poles je že več kot 20 let del slovenske medijske scene. foto: Urša Premik

Se spomnite, s katero oddajo se je Peter Poles predstavil slovenski javnosti?

Peter Poles je skupaj z Ladom Bizovičarjem in Klemenom Slakonja gostoval v oddaji Poletni večer, 65 čet televizije pri voditeljici Bernardi Žarn. Gostje in voditeljica so se skupaj spominjali svojih začetkov na omenjeni televiziji. Med drugim tudi oddaje Videospotnice, kjer se je v voditeljski vlogi prvič preizkusil Poles. Peter je svojo kariero v omenjeni oddaji začel leta 2001. Zdaj pa je del televizijskega sveta že več kot 20 let. Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ

Oddajo je takrat vodil skupaj z Jadranko Juras. "Ogromno oddajo smo posneli. Vmes smo praznovali tudi tisočo. Oddaja je bila vsak dan, ne vem, če si to mladi sploh znajo predstavljati. Oddaja je namreč bila v obdobju, ko videospotov nisi mogel gledati na zahtevo. Ko so bili videospoti na sporedu, si moral prižgati Videospotnice ob 7. uri zvečer, biti doma in glasovati. Še glasovanja smo voditelji sami sprejemali," je o svojih začetkih povedal Peter. 

Jadranka Juras in Peter Poles kot voditeljski par foto: Videospotnice, arhiv

Videospotnice

Legendarna glasbena oddaja je na slovenskem prostoru pustila globok pečat. Zasnova je bila preprosta, voditeljski par je med tednom predstavljal glasbeno lestvico s pomočjo videospotov. Poleg Poleg Polesa so jo povezovali tudi Miha Šalehar, Urša Jerkič, Blaž Gregorin, Vesna Malnar, Jadranka Juras, Irena Shyama Hlebš, Leila Bdeir in Anže Langus - Dagi. Številni med njimi pa so še danes pomemben del slovenskega glasbenega in medijskega prostora. 

prejšnji članek
Snaha Lepe Brene najbolj zaželena mlada izvajalka v regiji
Svet slavnih
Snaha Lepe Brene najbolj zaželena mlada izvajalka v regiji
naslednji članek
Darjo Gajšek okradli med obiskom trgovine
Svet slavnih
Darjo Gajšek okradli med obiskom trgovine