Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Velik samostojen uspeh Stjepana Hauserja

22. 10. 2023; 09.24
Avtor: STA
hauser

Stjepan Hauser foto: Revija Zvezde

Gre za prvo samostojno turnejo hrvaškega violončelista, ki danes nastopa pod umetniškim imenom Hauser.

"Moja vizija je, da je prvi del koncerta bolj klasičen, v drugi polovici pa se mi bosta pridružila orkester in pihalna sekcija ter bomo vse spodbudili k plesu," je pred začetkom svetovne turneje Upornik s čelom poleti napovedal Hauser.

To je njegova prva samostojna turneja po razpadu dvojca 2Cellos, ki ga je ustanovil z violončelistom Luko Šulićem. Glasbenika, ki sta zaslovela s priredbami uspešnic popularne glasbe na violončelu, sta se kot dvojec 2Cellos z odrov poslovila lani, ko sta nastopila tudi v razprodanih ljubljanskih Stožicah.

Hauser je v sklopu svoje samostojne turneje doslej med drugim nastopil v Pragi, Budimpešti, Ateni, Barceloni, Madridu in Zürichu, povsod pa je polnil dvorane.



Organizatorji turneje koncert opisujejo kot vrhunski glasbeni šov, ki ga spremljajo pirotehnični scenski učinki, s katerimi Hauser spaja svoj romantični zvok in stil igranja. Koncerti v sklopu turneje vključujejo vse pesmi, ki so jih oboževalci vzljubili na njegovih prejšnjih nastopih, na njih pa združuje ritmičen retro zvok s sodobnimi svetovnimi plesnimi hiti, ki jih je objavil na nedavno izdanem albumu The Player.

Album The Player je sledil Hauserjevemu prvencu Classic iz leta 2020, ki se je povzpel na prvo mesto Billboardove lestvice klasičnih albumov. Na svoje drugem albumu je reinterpretiral latinskoameriške plesne hite, kot so Livin' la Vida Loca Rickyja Martina, Let's Get Loud Jennifer Lopez, Shakirin Waka Waka, pa tudi romantične latinskoameriške balade.


Šulić in Hauser sta v desetih letih delovanja kot 2Cellos beležila razprodane koncerte po vsem svetu in nastope na prestižnih prizoriščih, od Sydneyske opere in arene v Veroni do slovite dvorane Royal Albert Hall v Londonu. Sodelovala sta s svetovnimi glasbenimi zvezdniki, kot so Elton John, Andrea Bocelli, Steven Tyler in Zucchero. Nastopila sta tudi na velikem finalu Lige prvakov.

prejšnji članek
Kmetija: Maja utrpela dvojno smolo
Resničnostni šovi
Kmetija: Maja utrpela dvojno smolo
naslednji članek
Nada Zorec: Ženske na kmetijah so premalo cenjene
Resničnostni šovi
Nada Zorec: Ženske na kmetijah so premalo cenjene