severa gjurin 1
Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Marko Bitenc
Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kansas City Chiefs dobili super bowl, pozornost usmerjena tudi na Taylor Swift

12. 2. 2024; 10.00
Avtor: K.M.
Travis Kalce, Taylor Swift

Travis Kalce in Taylor Swift v objemu po zmagi foto: Profimedia

Zmaga po podaljšku, neverjeten nastop Usherja in zabava Taylor Swift.

Ekipa Kansas City Chiefs je osvojila naslov prvaka v ligi ameriškega nogometa NFL. V finalu 58. super bowla v Las Vegasu je po podaljšku premagala San Francisco 49ers 25:22. Kansas je tako osvojil tretji naslov v zadnjih petih letih in drugega v zadnjih treh. Zvezdniški podajalec zmagovalne ekipe Patrick Mahomes je postal tudi najkoristnejši igralec finala. Prav Mahomes je bil tisti, ki je pričaral fantastično vrnitev na eni najbolj prestižnih finalnih tekem v svetu športa. Zaradi zmage je Kansas City prvo moštvo, ki je zaporedoma osvojilo pokal Lombardija po New England Patriots v letih 2003-2004.

Ne gre le za športno igro, ampak velikanski globalni šov. "Neverjetno," je med objemom na igrišču po koncu finala zašepetala Taylor Swift na uho svojemu fantu Travisu Kelceju. Pevka je z zlato ogrlico okoli vratu, označeno s številko N.87 njenega fanta, plenila poglede oboževalcev na tribunah in za malimi zasloni. Pozornost svetovnih medijev je bila usmerjena tudi v zasebno sobo, suito, iz katere je Swiftova s svojimi prijatelji, staršema in Travisovo družino gledala tekmo. S svojo romanco je ligo NFL, ki je že tako vseprisotna, po zaslugi svoje izjemne priljubljenosti za nekaj mesecev premaknila v povsem drugo dimenzijo.

Glavni nastop je pripadal Usherju in Aliciji Keys. foto: Profimedia

Nastop Usherja na polčasu Super Bowla LVIII v Allegiant Stadiumu v Las Vegasu je bil živahna potrditev njegove trajne zapuščine v žanru R&B. Kljub kaotičnemu tempu nastopa je Usher navdušil z izborom svojih največjih uspešnic. Nastop je bil mešanica nostalgije in šov produkcije, z nastopi znanih glasbenih kolegov, med katerimi je za največje presenečenje poskrbela Alicia Keys. Nastop je imel sicer kar nekaj napak, tudi tehničnih, a je vseeno potrdil Usherjev položaj v svetu glasbene industrije.  

prejšnji članek
Globoko ganjena Helena Blagne
Svet slavnih
Globoko ganjena Helena Blagne
naslednji članek
V prometni nesreči umrl svetovni rekorder
Svet slavnih
V prometni nesreči umrl svetovni rekorder
#nasazenazenska
nasazenazenska