državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kansas City Chiefs dobili super bowl, pozornost usmerjena tudi na Taylor Swift

12. 2. 2024; 10.00
Avtor: K.M.
Travis Kalce, Taylor Swift

Travis Kalce in Taylor Swift v objemu po zmagi foto: Profimedia

Zmaga po podaljšku, neverjeten nastop Usherja in zabava Taylor Swift.

Ekipa Kansas City Chiefs je osvojila naslov prvaka v ligi ameriškega nogometa NFL. V finalu 58. super bowla v Las Vegasu je po podaljšku premagala San Francisco 49ers 25:22. Kansas je tako osvojil tretji naslov v zadnjih petih letih in drugega v zadnjih treh. Zvezdniški podajalec zmagovalne ekipe Patrick Mahomes je postal tudi najkoristnejši igralec finala. Prav Mahomes je bil tisti, ki je pričaral fantastično vrnitev na eni najbolj prestižnih finalnih tekem v svetu športa. Zaradi zmage je Kansas City prvo moštvo, ki je zaporedoma osvojilo pokal Lombardija po New England Patriots v letih 2003-2004.

Ne gre le za športno igro, ampak velikanski globalni šov. "Neverjetno," je med objemom na igrišču po koncu finala zašepetala Taylor Swift na uho svojemu fantu Travisu Kelceju. Pevka je z zlato ogrlico okoli vratu, označeno s številko N.87 njenega fanta, plenila poglede oboževalcev na tribunah in za malimi zasloni. Pozornost svetovnih medijev je bila usmerjena tudi v zasebno sobo, suito, iz katere je Swiftova s svojimi prijatelji, staršema in Travisovo družino gledala tekmo. S svojo romanco je ligo NFL, ki je že tako vseprisotna, po zaslugi svoje izjemne priljubljenosti za nekaj mesecev premaknila v povsem drugo dimenzijo.

Glavni nastop je pripadal Usherju in Aliciji Keys. foto: Profimedia

Nastop Usherja na polčasu Super Bowla LVIII v Allegiant Stadiumu v Las Vegasu je bil živahna potrditev njegove trajne zapuščine v žanru R&B. Kljub kaotičnemu tempu nastopa je Usher navdušil z izborom svojih največjih uspešnic. Nastop je bil mešanica nostalgije in šov produkcije, z nastopi znanih glasbenih kolegov, med katerimi je za največje presenečenje poskrbela Alicia Keys. Nastop je imel sicer kar nekaj napak, tudi tehničnih, a je vseeno potrdil Usherjev položaj v svetu glasbene industrije.  

prejšnji članek
Globoko ganjena Helena Blagne
Svet slavnih
Globoko ganjena Helena Blagne
naslednji članek
V prometni nesreči umrl svetovni rekorder
Svet slavnih
V prometni nesreči umrl svetovni rekorder
#obraziavenija
obraziavenija