Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V prometni nesreči umrl svetovni rekorder

12. 2. 2024; 09.30
Avtor: K.M.
Kelvin Kiptum

Kelvin Kiptum foto: Profimedia

Svetovni rekorder v maratonu, Kenijec Kelvin Kiptum, je v nedeljo v svoji domovini umrl v prometni nesreči.

Kiptum in njegov trener Gervais Hakizimana sta bila v avtomobilu, ki je pozno zvečer po lokalnem času zapeljal s ceste na goratem jugovzhodnem delu Kenije, kjer priprave opravljajo mnogi svetovni tekači. Oba sta v nesreči umrla. O nesreči je poročala nemška tiskovna agencija dpa, ki povzema lokalne medije in policijske vire.

"S pretresenostjo in globoko žalostjo smo prejeli novico o smrti Kelvina Kiptuma in njegovega trenerja Gervaisa Hakizimano," je v izjavi za javnost zapisal predsednik mednarodne atletske zveze World Athletics Sebastian Coe. Po informacijah lokalnih medijev naj bi Kiptum izgubil oblast nad vozilom, ki je zadelo ob drevo. V avtu je po lokalnih virih bila še ena sopotnica, ki je nesrečo preživela, a jo zaradi hudih poškodb zdravijo v bolnišnici.

Kiptum je 8. oktobra lani na maratonu v Chicagu postavil svetovni rekord s časom dve uri in 35 minut. Z dosežkom je za 34 sekund izboljšal prejšnji rekord, ki ga je septembra 2022 postavil njegov rojak Eliud Kipchoge v Berlinu. Tekač, ki je veljal za enega najbolj obetavnih tekmovalcev na dolge proge, je skušal še letos postati prvi človek s časom pod dvema urama na uradno priznanem maratonu. Prvič naj bi ta mejnik skušal doseči že aprila v Rotterdamu. Doslej je maratonsko razdaljo v manj kot dveh urah uspelo preteči zgolj Kipchogeju, a to na posebej prirejenem dogodku, ki ni štel za svetovni rekord.

prejšnji članek
Kansas City Chiefs dobili super bowl, pozornost usmerjena tudi na Taylor Swift
Svet slavnih
Kansas City Chiefs dobili super bowl, pozornost usmerjena tudi na Taylor Swift
naslednji članek
Zvezda Botrov v glasbeno scenskem spektaklu
Svet slavnih
Zvezda Botrov v glasbeno scenskem spektaklu