pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Harry za smrt matere javno obtožil medije?!

2. 10. 2019; 08.00
Avtor: K.M.
Meghan Markle, princ Harry

Vojvodinja in vojvoda sta novico o tožbi sporočila kar s turneje po Afriki. foto: Profimedia

Dovolj jima je! Vojvoda in vojvodinja Susseška tožita medije

Britanski vojvoda Harry (35) in njegova žena, vojvodinja Meghan Markle (39), sta na uradni spletni strani objavila pismo, v katerem pojasnjujeta, zakaj sta vložila tožbo proti eni izmed skupin britanskih medijev. Ob tem pa je pripisana tudi uradno pojasnilo medijskega predstavnika odvetniške družbe Schillings, ki zastopa kraljevska zakonca. Ob tem je pojasnjeno, da stroške primera zakonca krijeta iz zasebnih denarnih sredstev. 

Harry ne zna opisati, kako boleče je bilo ob vsem tem negativnem poročanju. foto: Profimedia

»Tožbo smo vložili zaradi vsiljive in nezakonite objave zasebnega pisma vojvodinje, ki je bila del kampanje te medijske skupine, s katero je ustvarjala lažne in namerno škodljive zgodbe o njej in njenem možu. Ker je medijska skupina zavrnila zahtevek za zadovoljivo rešitev tega vprašanja, smo sprožili postopek za odpravo te kršitve zasebnosti in kršitve avtorskih pravic,« so zapisali v uradnem sporočilu odvetniške družbe. 

»Izgubil sem mamo, zdaj moja žena postaja žrtev«


Bolj osebno pa se je primera dotaknil britanski vojvoda, ki je prvič uradno za smrt svoje matere, princese Diane, obtožil ravno britanske medije. »Kot par verjameva v medijsko svobodo in v objektivno ter resnično poročanje. Meniva, da je to temelj demokracije v trenutnem položaju sveta. In na vsaki ravni potrebujemo več odgovornih medijev. Na žalost je moja žena postala najnovejša žrtev britanskih medijev, ki plačuje kampanje proti posameznikom, brez pomisleka o posledicah. Proti njej je bila v zadnjem letu, med njeno nosečnostjo in vzgojo najinega sina sprožena neusmiljena kampanja,« je v pismu zapisal Harry in dodal, da ne more opisati, kako boleče je bilo vse skupaj. Ob tem pa je še pojasnil, da jim vse do zdaj vseh lažnih novic, ki so jih nekateri mediji objavljali celo vsako uro, ni uspelo preprečiti, zato so se odločili za pravni postopek, ki traja že nekaj mesecev. »Pozitivno poročanje istih medijev v zadnjih tednih kaže na dvojne standarde teh. Je ista ženska kot pred enim letom in je ista ženska, ki jo vidite na turneji po Afriki.«

Harry je prvič spregovoril o tem, da je zaradi medijev izgubil mamo in ne želi, da bi se zgodba ponovila. foto: Profimedia

Dotaknil pa se je tudi bolj boleče teme, izgube svoje matere. »Čeprav ta poteza morda ni najbolj varna, pa je edina prava. najbolj se bojim, da se bo zgodovina ponovila. Videl sem, kaj se je zgodilo nekomu, ki ga imam rad, ko se vse dvigne na to raven, da ga niti ne obravnavajo niti ne gledajo več kot osebo. Izgubil sem mamo, zdaj gledam, kako moja žena postaja žrtev enako močnih sil. Zahvaljujeva se javnosti za vso podporo. Je zelo cenjena. Čeprav morda ni videti, jo resnično potrebujeva,« svoje pismo še zaključuje član britanske kraljeve družine. 

prejšnji članek
Justin Timberlake žrtev napada
Svet slavnih
Justin Timberlake žrtev napada
naslednji članek
Simpatična Kaja se vrača na male ekrane
Svet slavnih
Simpatična Kaja se vrača na male ekrane