zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kate Middleton navdušila, moža igrivo udarila po zadnjici

20. 2. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
Kate Middleton in princ William BAFTA 2023

Princ William in Kate Middleton sta navdušila na rdeči preprogi podelitve nagrad BAFTA. foto: Profimedia

Kraljevo družino številni obtožujejo prevelike resnosti in zadržanosti. Zato je Kate Middleton s to potezo toliko bolj navdušila. Videoposnetek pa že kroži.

Kate Middleton in princ William sta se po treh letih spet udeležila podelitve nagrad BAFTA, ki jih za filmske in televizijske mednarodne dosežke podeljuje britanska akademija. Valižanski princ je že vse od leta 2010 predsednik akademije. Kate pa se je dogodka sploh prvič udeležila leta 2017. Čeprav je pozornost na podelitvi usmerjena v televizijske in filmske ustvarjalce, pa se princ in princesa le-tej seveda ne moreta izogniti. 

Igriv trenutek

Kate in William sta na rdeči preprogi tokrat navdušila z medsebojno naklonjenostjo, stalnim klepetom in nasmehi, ki sta si jih izmenjala. Kate pa se je očitno sprostila malce preveč, saj po spletu že kroži videoposnetek, na katerem svojega moža igrivo udari po zadnjici. Na posnetku sta oba sicer videi izjemno dobre volje, Kate pa je princa potrepljala na način, ki je sicer pogost med pari. S tem pa sta si seveda prislužila same pozitivne odzive. 

Lepa tradicija

Princesa je sicer tudi tokrat nadaljevala s prav posebno tradicijo. Na vsaki prireditvi namreč nosi kreacijo britanske mode hiše oziroma oblikovalca. Tokrat je navdušila v modni kreaciji hiše Alexander McQueen, ki jo je sicer na isto prireditve nosila že leta 2019. Takrat je imela na rami sicer rože, tokrat so jo krasili spuščeni kosi blaga. Kombinirala jo je tudi z drugačnimi modnimi dodatki, letos so bile najbolj opazne dolge črne rokavice, tokrat pa je nosila tudi spuščene lase. 

Slavil nemški film Na zahodu nič novega

Na 76. podelitvi britanskih filmskih nagrad je sicer slavil film Na zahodu nič novega režiserja Edwarda Bergerja. Filmu o prvi svetovni vojni, nominiranem s 14 nominacijami, je Britanska akademija za film in televizijo podelila nagrade v sedmih kategorijah, med drugim tudi nagrado za najboljši film. Film režiserja Martina McDonagha Duše otoka, ki je z 10 nominacijami prav tako veljal za enega od favoritov, je odnesel štiri nagrade: za najboljši britanski film, za najboljši izvirni scenarij ter nagradi za najboljšega stranskega igralca Barryja Keoghana in stransko igralko Kerry Condon.

Ostali nagrajenci

Austin Butler je prejel nagrado za najboljšega igralca foto: Profimedia

Štiri nagrade je prejel tudi biografski Elvis režiserja Baza Luhrmanna, v katerem je Austin Butler prejel nagrado za najboljšega igralca, za katerega je sicer favorit veljal Colin Farrell (Duše otoka). Film Elvis je prejel še nagrado za najboljšo igralsko zasedbo, kostumografijo in masko. Za glavno žensko vlogo je BAFTo prejela Cate Blanchett za vlogo dirigentke v filmu Tar. Najbolj razočarani so bili ustvarjalci filma Vsepovsod naenkrat, katerega režijo podpisujeta Dan Kwan in Daniel Scheinert, ki je od 10 nominacij prejel le eno nagrado - za najboljšo montažo.

prejšnji članek
Nič več skrivnost: Ta fant je velika ljubezen Tjaše iz Kmetije
Resničnostni šovi
Nič več skrivnost: Ta fant je velika ljubezen Tjaše iz Kmetije
naslednji članek
Predsednica Pirc Musar spet državna prvakinja v ...
Svet slavnih
Predsednica Pirc Musar spet državna prvakinja v ...