Arian
Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo pogrešanega 6-letnega Ariana?

1719350996-mm2-7994-1719350948316
Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Evrovizija: Incident v zaodrju odnesel nizozemskega predstavnika

11. 5. 2024; 11.08
Avtor: STA
Joost Klein

Nizozemec Joost Klein foto: Ruud Janssen

Joost Klein v petek ni sodeloval na generalkah za današnji veliki finale. Razlog je preiskava incidenta v zaodrju, dogajanje je precej skrivnostno ...

Nizozemski kandidat na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Joost Klein v petek ni sodeloval na generalkah za današnji veliki finale, na katerem bo razglašena letošnja evrovizijska zmagovalna pesem. Razlog je preiskava incidenta v zaodrju. Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki organizira tekmovanje, zaenkrat še ni pojasnila, za kakšen incident gre.

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) se je odločila, da pevec ne bo nastopil na drugi generalki tekmovanja v petek zvečer, na kateri glasujejo žirije 37 sodelujočih držav, je ob tem sporočil EBU in dodal, da bodo nastop Kleina in skladbo Europapa ocenjevali na podlagi njegovega nastopa v drugem četrtkovem polfinalnem večeru.



"Preiskava incidenta, v katerega je bil vpleten nizozemski izvajalec na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije, še poteka. Potekajo tudi pogovori med EBU in nizozemsko televizijo Avrotros," so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili iz EBU.

V skladu s pravili tekmovanja glasovanje žirij posameznih držav vedno poteka na drugi generalki. Žirijo vsake države sestavlja pet strokovnjakov. Pravico do glasovanja žirij ima vseh 37 sodelujočih držav - vključno z državami, ki so izpadle v polfinalih večerih.

Glasovi žirij predstavljajo 50 odstotkov končnega rezultata za posameznega nastopajočega. Ostalih 50 odstotkov predstavljajo telefonski glasovi gledalcev in poslušalcev v finalu, ki ne morejo glasovati za predstavnika svoje države.

Kleinovi skladbi Europapa po poročanju britanskega BBC stavnice napovedujejo dobro uvrstitev, a ne zmage. Pevec je skladbo posvetil svojima staršema, ki sta umrla, ko je bil še otrok. Izvajalec jima je obljubil, da bo nekoč tekmoval na Evroviziji.

O tem, da se nekaj dogaja z nizozemskim evrovizijskim predstavnikom, je postalo jasno že v petek popoldne, med prvo generalko za današnji veliki finale, ki ga je prenašala televizija.

Ko so pripravljali oder za nastop Kleina v areni Malmö, je vodja produkcije nakazal, da to ni potrebno. Njegovo skladbo so nato brez pojasnila preskočili, nato pa je takoj v skladu z vrstnim redom nastopajočih nastopila izraelska predstavnica Eden Golan.

EBU je pozneje podal izjavo, da "preiskuje incident, za katerega je dobil prijavo, vanj pa naj bi bil vpleten nizozemski umetnik", ter da preiskava incidenta še poteka. "Trenutno nimamo dodatnih pojasnil, ki jih bomo pravočasno sporočili," so še dodali, kot poroča BBC.

prejšnji članek
Polona Požgan zasijala kot manekenka
Svet slavnih
Polona Požgan zasijala kot manekenka
naslednji članek
Skrivnostni očka Voranc Boh o sinku Erazmu
Svet slavnih
Skrivnostni očka Voranc Boh o sinku Erazmu