stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tanja Kocman o ljudeh, ki se norčujejo iz poplav

7. 8. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
tanja-kocman

Tanja Kocman foto: Osebni arhiv

Medtem ko številni doživljajo nočno moro, na spletu brbotajo tudi objave posameznikov, ki ne le, da jim ni mar, ampak na račun tragedij celo zbijajo šale, se norčujejo in z zlobnimi zapisi natirajo sol v rano.

Družba je znova dokazala, da znamo stopiti skupaj in pomagati, a doba interneta in družbenih omrežij razkriva tudi temo človeškega uma, pomanjkanja empatije in popolno odsotnost moralni vrednot. Poleg izjemne verige srčnih ljudi, ki pomagajo po najboljših močeh, so namreč družbena omrežja naplavila tudi objave, ob katerih je težko ostati ravnodušen, zlasti, če stojiš z nogami v blatu.

Tanja Kocman: Vsi, ki preživljate to tragedijo … želim vam veliko moči. Ker ne bo samo ta noč in ta mesec. In vi vsi, ki pomagate v tej tragediji, ko kažete, da vam je pomemben vsak posameznik, vsako življenje, vsaka duša, ste izjemni. Ljudje znamo bit izjemni. In te dni se to vidi in ceni. Hvala. foto: Facebook/Policija

»Izjemno obsojam vsakega, ki se s humorjem loteva te tematike, ker humor celi, a ne zdaj. Zdaj celi pomoč, solidarnost, empatija, zavedanje. Ko vidim objave nekaterih, ki hočejo duhovičiti, mi gre na bruhanje, ker pomeni, da niso zlobni temveč neumni in zlobo se da iztepst, neumnosti pa ne. Zadržite svoje fotografije dopustov, kod in ostalih idiotizmov v tem času in bodite človek. Ni težko,« je strnila misli Tanja Kocman, ki ni utrpela izgube, a si prizadeva pomagati po najboljših močeh. »Moje srce je polno bolečine ob posnetkih, ampak najbolj pomembo je, da se zavedam, da nisem tu pomembna jaz. Mene boli, vi doživljate,« je dejala in pojasnila, da bosta z mamo v svoj dom sprejeli pomoči potrebno družino. Celoten zapis si lahko preberete TUKAJ.

Za konec pa zgolj nasvet, da je modro premisliti preden s svetom delite svoje temne misli, neslane šale in brezbrižna modrovanja. Če ne morete pomagati, vam tudi škode ni potrebno povzročati. Kdo ve, morda boste jutri vi potrebovali pomoč …

- foto: zajem zaslona

prejšnji članek
Med Milkom in Jasno počilo: 'Šokiral me je!'
Resničnostni šovi
Med Milkom in Jasno počilo: 'Šokiral me je!'
naslednji članek
Tina Maze: Bilo je vredno vsega garanja in odreknja
Svet slavnih
Tina Maze: Bilo je vredno vsega garanja in odreknja