Svet slavnih
 

To je jed, ki jo poleti obožuje Nina Pušlar

15. 8. 2023; 18.00
Avtor: NS/Revija Lady
nina puslar - mv

Nina Pušlar foto: Marko Vavpotič

Nina Pušlar, pevka z angelskim glasom, obožuje poletje, saj lahko takrat eksperimentira v kuhinji.

Sama zelo rada pripravlja domače jedi, poleti pa prisega tudi na mehiške, ki so zaradi sestavin lahkoten in okusen obrok. Tokrat je za nas delila poletni ceviche, priljubljeno mehiško predjed iz mariniranih morskih sadežev in zelenjave. »Hitro, enostavno in več kot okusno. Jed, ki v teh vročih dneh še kako prija. Rada imam preproste recepte iz slovenske kuhinje, velik užitek pa mi je tudi kakšna bolj zahtevna, nova in eksperimentalna jed,« nam je zaupala Nina.

Sestavine:

500 g morskih sadežev (pokrovače, izluščeni repki rakcev, kuhana hobotnica ipd.)

limetin sok

pomarančni sok

oljčno olje

sol

100 g rdeče čebule

100 g paprike

100 g paradižnika

50 g kumare

½ avokada

20 g prepraženih semen črnega sezama

20 g koriandrovih semen

30 g nasekljanega peteršilja

Priprava

Morske sadeže narežemo na koščke, stresemo v skledo in prelijemo z marinado, ki smo jo pripravili iz limetinega soka, pomarančnega soka, oljčnega olja in soli. Marinade mora biti toliko, da prekrije vse morske sadeže. Pustimo, da se morski sadeži nekaj ur (najbolje 3–4 ure) marinirajo. Čebulo za 5 minut potopimo v ledeno mrzlo vodo, da ublažimo njen okus. Nato jo narežemo na koščke. Na koščke narežemo tudi paradižnik, kumare, paprike in avokado. Narezano zelenjavo skupaj s koriandrovimi semeni, popraženim črnim sezamom in sesekljanim peteršiljem stresemo v skledo z mariniranimi morskimi sadeži. Vse skupaj dobro premešamo, prestavimo na krožnike in postrežemo. Kot priloga se odlično prileže ocvrta tortilja.

prejšnji članek
Mojca Mavec je rada v nenehnem pogonu
Svet slavnih
Mojca Mavec je rada v nenehnem pogonu
naslednji članek
Gorka Berden nima potrpljenja
Svet slavnih
Gorka Berden nima potrpljenja

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.