Nina Pušlar foto: Marko Vavpotič
Sama zelo rada pripravlja domače jedi, poleti pa prisega tudi na mehiške, ki so zaradi sestavin lahkoten in okusen obrok. Tokrat je za nas delila poletni ceviche, priljubljeno mehiško predjed iz mariniranih morskih sadežev in zelenjave. »Hitro, enostavno in več kot okusno. Jed, ki v teh vročih dneh še kako prija. Rada imam preproste recepte iz slovenske kuhinje, velik užitek pa mi je tudi kakšna bolj zahtevna, nova in eksperimentalna jed,« nam je zaupala Nina.
500 g morskih sadežev (pokrovače, izluščeni repki rakcev, kuhana hobotnica ipd.)
limetin sok
pomarančni sok
oljčno olje
sol
100 g rdeče čebule
100 g paprike
100 g paradižnika
50 g kumare
½ avokada
20 g prepraženih semen črnega sezama
20 g koriandrovih semen
30 g nasekljanega peteršilja
Morske sadeže narežemo na koščke, stresemo v skledo in prelijemo z marinado, ki smo jo pripravili iz limetinega soka, pomarančnega soka, oljčnega olja in soli. Marinade mora biti toliko, da prekrije vse morske sadeže. Pustimo, da se morski sadeži nekaj ur (najbolje 3–4 ure) marinirajo. Čebulo za 5 minut potopimo v ledeno mrzlo vodo, da ublažimo njen okus. Nato jo narežemo na koščke. Na koščke narežemo tudi paradižnik, kumare, paprike in avokado. Narezano zelenjavo skupaj s koriandrovimi semeni, popraženim črnim sezamom in sesekljanim peteršiljem stresemo v skledo z mariniranimi morskimi sadeži. Vse skupaj dobro premešamo, prestavimo na krožnike in postrežemo. Kot priloga se odlično prileže ocvrta tortilja.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.