sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tudi naši voditelji so bili zelo solidarni

15. 8. 2023; 11.30
Avtor: K.M.
Ekipa Aktuala se je odpravila v Rečico ob Paki k starejšemu paru, Marjanci in Vikiju

Ekipa Aktuala se je odpravila v Rečico ob Paki h starejšemu paru Marjanci in Vikiju. foto: Aktual

Tisti, ki so lahko, so ponedeljkov prosti dan namenili pomoči drugim. Tudi številni znani obrazi slovenske scene.

Med njimi so bili tudi predstavniki nekaterih slovenskih radijskih in televizijskih postaj, za aktivno pomoč pa so izkoristili še prosti vikend in včerajšnji torek. Že tako so pretekli teden namenili različnim oblikam pomoči za tiste, ki jo resnično potrebujejo. Tako sta ekipi Aktuala in Veseljaka že v sredo zbrali skupno več kot deset ton pripomočkov in hrane ter jih v četrtek dostavili na najbolj prizadeta območja. –

Združeni aktualovci 

Aktualovci so z lopatami iz vinograda odmetavali trd in težak mulj. foto: Osebni arhiv

Dela prost dan so za solidarnost združeno izkoristili predstavniki Aktuala, ki so obiskali naselje Rečica ob Paki v občini Šmartno ob Paki. »Dela je še ogromno, dela je veliko. Čistimo mulj iz vinograda in vrta, ta pa je težak in trd,« sta povedali voditeljici jutranjega programa na Aktualu Martina Švab in Žana L. Vidmar. Poleg njiju so se na teren podali Klemen Bunderla, Jure Ličen, Tamara Goričanec in Luka Švigelj. Županja in civilna zaščita sta jih poslali na teren k starejšemu paru, ki sta potrebovala več kot le nekaj rok. Ekipa se je domov vrnila šele v poznih večernih urah. 

Pomoč domačemu kraju

Urednica in voditeljica na Veseljaku je bila aktivna v Domu starejših občanov Laško. foto: Osebni arhiv

Svojim domačim krajem sta tudi v ponedeljek na pomoč priskočili veseljakinji, voditeljica in urednica Janja Ulaga ter voditeljica Jutranjega programa in Petkove pumpe Nina Cestnik Pavlič. Obe sta že vse od petka, ko so Slovenijo zajele poplave, pomagali na terenu. »Dneva solidarnosti sem se s sinom lotila v domačem kraju. Dom starejših občanov Laško je imel zalito klet, v pralnici meter in pol vode, stanovalce so selili iz pritličja v višja nadstropja, ko dvigala že niso več delovala. Srčni in skrbni ljudje delajo tukaj, z veseljem pomagajo tudi civilna zaščita in veterani. Zagrabili smo za lopate, vzeli vodo, metle, krpe ... in gas. Slovenci imamo solidarnost v genih, zato ne bi potrebovali prostih dni. Če pa je že tako ... Res je lepo videti ljudi, ki se množično podajo na pomoč sočloveku,« nam je zaupala Janja Ulaga. 

Pomoč v Ljubljani

Nevenka Stepan, Best FM, je pomagala v Ljubljani v naselju Sneberje. foto: Osebni arhiv

Radijska ekipa Best FM pa je na pomoč priskočila v naselju Sneberje, ki je najbližje njihovim prostorom. »Bili smo v Ljubljani, v naselju Sneberje, kjer se je delalo pri skoraj vseh hišah. Podirali smo stene, razbijali tla. Gospod Zoran mi je zaupal, da je 'šlo stran' 25 let. Hiše so bile zalite od enega metra do metra in pol. Na teren smo se odpravili v sodelovanju z dnevnim barom Jurk, mladino z Vevč, pri Progros gradbeništvu pa so nam posodili bager, da je bilo delo nekoliko lažje,« nam je povedala Nevenka Stepan, voditeljica na radijski postaji Best FM. 

prejšnji članek
Luka Basi o veliki karierni potezi
Svet slavnih
Luka Basi o veliki karierni potezi
naslednji članek
Kakšna mama je Rebeka Dremelj?
Svet slavnih
Kakšna mama je Rebeka Dremelj?