zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Luka Basi o veliki karierni potezi

15. 8. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
VR VESELJAK - LUKA BASI - FOTO SIMON PELKO -  MAKE UP MAJA ZELEZNIK (49 of 57)

Luka Basi je danes sploh prvič gostoval na Veseljaku - razlok seveda prva pesem v slovenskem jeziku; Skrito v raju. foto: Simon Pelko

Na Koroškem si Luka Basi in Nastja Gabor skupaj uresničujeta sanje.

Luka Basi, priljubljeni slovenski pevec, in njegova partnerica Nastja Gabor, prav tako talentirana glasbenica, sta nedavno odprla svoj glasbeni center na Koroškem. V ekskluzivnem intervjuju je Luka delil izkušnje, vizijo in strast, ki ju je pripeljala do uresničitve tega ambicioznega projekta. Ob tem pa je razkril, da sta z Nastjo s poučevanjem želela začeti septembra, ko bi nastopilo novo šolsko leto,  a se je zgodba odvila nekoliko drugače. 

Glasbenika bi morala biti te dni že poročeni par in uživati na zasluženem dopustu na družini ljubem Pagu. Dopust sicer ni popolnoma padel v vodo, saj so Luko ravno na tem hrvaškem otoku že čakale delovne obveznosti. Hude poplave in katastrofa, ki je zajela tudi njima obema domačo Koroško, pa so 'krive' za to, da sta še vedno samo zaročena. Pred družino in prijatelji bi se morala poročiti ravno prvo avgustovsko soboto. A je bila na petkovo jutro odločitev jasna in brezkompromisna - par je poroko odpovedal. Več o tem najdete tukaj >>kliknite<<

Glasbeni center več kot le šola 

Glasbeni center Balu, ki se razprostira na 400 kvadratnih metrih, ni le prostor za učenje glasbenih instrumentov. Kot pravi Luka Basi: "Ponujamo učenje bobnov, klavirja, kitare, petja ... Skoraj vse instrumente, ampak na bolj 'popiš' način. Pri učencih res vidim veliko veselje, ko pride recimo bobne igrat sedemletnica, ki posluša AC/DC, in pri uri izhajamo iz tega. Torej iz njihovih želja, kar je ravno to, kar sem sam kot otrok pogrešal."

Hitra odločitev in hitra rast

Odločitev za odprtje centra je bila hitra, a premišljena. "Od nekdaj sva si želela odpreti glasbeni center. V Ravnah pa se nama je ponudila priložnost. Vsega skupaj v načrtu sicer nisva imela tako hitro, ampak sva rekla, da je to to. Najeli smo prostor, vse preuredili in imamo že veliko učencev," je še povedal Luka, ki prav tako kot Nastja v centru, ko le lahko, poučuje. Nista pa edina, ki z učenci delita svoje znanje in izkušnje. 

Selitev in vpliv na družinsko življenje

Odprtje centra je vplivalo tudi na njuno osebno življenje, saj sta se z družino preselila nazaj na Koroško. "Center je selitev kar pohitril. Vse skupaj smo začeli delati januarja, takrat pa sva si rekla, da počasi začnemo septembra, z novim šolskim letom. Zgodilo pa se je, da smo že konec marca začeli," je pojasnil Luka. K temu pa dodal, da bi do selitve v vsakem primeru prišlo, saj je bilo življenje na Koroškem vedno v njihovih bližnjih načrtih. 


prejšnji članek
Glavobol zaradi napetosti? Pojejte jabolko s soljo ...
Zdravje
Glavobol zaradi napetosti? Pojejte jabolko s soljo ...
naslednji članek
Tudi naši voditelji so bili zelo solidarni
Svet slavnih
Tudi naši voditelji so bili zelo solidarni