zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Srečno, Kekec: Zaradi vloge Rožleta se je igralec zaprl vase

5. 9. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
rožle Martin Mele1

Martin Mele je v mladosti odigral vlogo Rožleta. foto: Jana Šnuderl

V mladinskem filmu Srečno, Kekec! je Rožleta upodobil Martin Mele, ki je ob 60-letnici filma priznal, da je imel zaradi lika prestrašenega dečka kar nekaj težav. Poglejte, kako so filmski junaki videti danes!

Nedavno so se igralci, ki so v filmu iz leta 1963 upodobili Kekca, Rožleta in Mojco po 60-letih prvič sestali. Trije filmski junaki so se namreč po premierah razšli in se ponovno srečali šele zdaj, ob pripravah na veliki dogodek v Trenti, kjer so obeležili častitljivo obletnico filma Srečno, Kekec!.

»Mislim, da smo bili vsi začudeni nad veseljem in čustveno reakcijo ob našem srečanju,« je dejal Martin Mele, ki je upodobil Rožleta in ki na slavo, ki jo je prinesel film, nima tako lepih spominov kot Velemir Gjurin (kekec) in Blanka Florjanc (Mojca).

Od leve proti desni odrasli Rožle, Kekec in mojca foto: Jana Šnuderl

»Več kot leto dni je vsak otrok, ki me je videl od blizu ali daleč, za mano kričal Rožle, Rožle. Meni je bilo zelo neprijetno, zato sem se zaprl vase. Pobegnil sem v šport in začel trenirati atletiko. Nisem dobro prenašal popularnosti. Rožle je simbol prestrašenosti, tako da je bilo to še dodatno težko. Dolgo se nisem znebil kompleksov,« je v klepetu za revijo Jana pojasnil Martin, ki staršem odsvetuje, da otroke silijo v takšne podvige, če si jih sami ne želijo.

»Jaz sem to željo imel. Tudi pozneje sem si želel na AGRFT, vendar s srednjo kemijsko šolo nisem bil zrel za sprejemni izpit, zato sem sklenil eno leto počakati, v tem času pa sem pri atletiki treniral s Tonetom Peršakom. Ko je povedal, kako želijo profesorji vkalupiti študente, pa sem spoznal, da to ni zame.«

Klepet z junaki filma Srečno, Kekec! vas čaka v reviji Jana, št. 35, 29. avgust, 2023.

prejšnji članek
Princ Harry brez Meghan nasmejan in brez skrbi
Svet slavnih
Princ Harry brez Meghan nasmejan in brez skrbi
naslednji članek
Poročil se je še en igralec iz serije Botri
Svet slavnih
Poročil se je še en igralec iz serije Botri