cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pretresljiva izpoved Nine Osenar Kontrec: Res nismo vedeli, ali bom preživela

17. 10. 2023; 10.01
Avtor: K.M.
36_nina osenar 1

NIna Osenar Kontrec pretresa s svojo iskreno izpovedjo. foto: Osebni arhiv

Nina Osenar Kontrec je v soboto izdala knjigo V objemu življenja, v kateri opisuje tudi hudo petletno obdobje svoje bolezni. Njena pričevanja pa so resnično pretresljiva.

Nekdanja slovenska pevka, manekenka in voditeljica, po novem pa tudi avtorica Nina Osenar Kontrec, je danes tako gostovala na Aktualu, kjer sta jo toplo sprejela voditelja Martina Švab in Jure Ličen. Nina pa je že v intervjuju šokirala s številnimi izpovedmi, ki so in bodo pretresle. Še več takih izpovedi pa je tudi v njeni knjigi V objemu življenja, ki je na prodajne police prišla v soboto. Gre namreč za ganljivo, navdihajočo in resnično izpoved o ljubezni in življenju. 

"Težka preizkušnja je za mano, moj mož je prvi dve leti hodil v spalnico gledati, če še diham. Na nitki je viselo moje življenje, res nismo vedeli, ali bom preživela," je med drugim razkrila Nina, ki je najprej prejela diagnozo poporodne depresije, ki pa je ni želela sprejeti. "Mojega krasnega Marlona sem rodila, se zaljubila vanj, se zagnala v to materinstvo, dojila ... in me je zmanjkalo. Najprej izgorelost, za katero so mi zdravniki najprej pripisali poporodno depresijo, ki se je nato po osmih mesecih prelevila v sindrom kronične utrujenosti in sem bila več let priklenjena na posteljo." 

Nina Osenar Kontrec je na tednu mode blestela v roza obleki. foto: Žiga Intihar/LJFW

Nina ob tem poudarja, da je njena dolgoletno težava predvsem k težnja k popolnosti na vseh področjih, ki se je po rojstvu sina le še stopnjevala. Danes priznava, da jo je bolezen naučila, da se mora spremeniti. "Nisem več perkfekcionistka," ponosno pove. Ob tem pove, da je bilo najtežje tudi dejstvo, da ni mogla živeti življenja s sinom. "Sina sem gledala iz postelje, kako mi odrašča, to so težke srčne bolečine." Ob tem pa ne skriva, da je za zadnja leta najbolj hvaležna svojemu možu, nekdanjemu hokejistu Dejanu Kontrecu. "Mož, zagotovo, če ne bi bilo njega, jaz danes ne bi stala tukaj z vama. On mi je rešil življenje, brez pretiravanja."

Danes ob 20.00 si lahko Nino Osenar Kontrec ogledate tudi v oddaji Potep z Leo na Televiziji Aktual. 

prejšnji članek
Ne boste verjeli, kaj je jedel Klemen Bunderla
Svet slavnih
Ne boste verjeli, kaj je jedel Klemen Bunderla
naslednji članek
Slovenska pevka v nosečnosti 3 mesece preživela v bolnici
Svet slavnih
Slovenska pevka v nosečnosti 3 mesece preživela v bolnici