901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ilka Štuhec zaradi vremenskih pogojev spremenila načrte

3. 11. 2023; 09.00
Avtor: STA
ilka-štuhec

Ilka Štuhec foto: Šimen Zupančič

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se odpravlja na zaključni del snežnih priprav pred začetkom sezone svetovnega pokala v hitrih disciplinah. Čeprav je sprva načrtovala, da bo trenirala v Zermattu v Švici, so vremenski pogoji botrovali spremembi načrtov in potovanju na Norveško, so sporočili iz njene ekipe.

Načrtovani treningi v Zermattu, kjer bo na sporedu tudi prva hitra preizkušnja nove sezone, so v tem trenutku zaradi slabih razmer na ledeniku tvegani, so pojasnili v ekipi. Dvakratna svetovna prvakinja bo zato snežne priprave opravila v smučarskem središču Juvass na Norveškem, kjer so snežne razmere bolj stabilne. Kot je pojasnila vodja ekipe in glavna trenerka Darja Črnko, si želi Štuhec izkoristiti preostali čas do začetka sezone čim bolj učinkovito. "Zgolj čakanje na lepše razmere v Švici v tem trenutku ni opcija, zato smo se odločili za odhod na Norveško ... Kaže, da bodo tam boljši pogoji, bolj stabilno vreme bo in bomo lahko opravili več kakovostnih dni treninga," je dejala mama 33-letne smučarke.

"V Zermattu tako ali tako ne bi mogli trenirati na progi, kjer bo potekal svetovni pokal. Ob tem smo v teh dneh vedno znova prejemali informacije, da so razmere res slabe, fantje in dekleta po več dni skupaj sploh niso trenirali in so naposled zapustili Zermatt," je še dodala. Na Norveško se Ilka Štuhec z ekipo odpravlja za sedem dni, nato pa bo sledil začetek smučarske sezone tudi za specialistke za hitre discipline. Prvi smuk bo premierno v švicarskem Zermattu oziroma italijanski Cervinii na sporedu 18. novembra. S tem se bo sezona v hitrih disciplinah začela pol meseca prej kot običajno.

foto: Drago Wernig TAKA

prejšnji članek
Kmetija: Sta Suzana in Žan ostala skupaj?
Resničnostni šovi
Kmetija: Sta Suzana in Žan ostala skupaj?
naslednji članek
Lado Bizovičar bi si tetoviral podobo tega znanega Slovenca
Svet slavnih
Lado Bizovičar bi si tetoviral podobo tega znanega Slovenca
#obraziavenija
obraziavenija