tank, želva, lopa
Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

vrocina2
Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se delamo, da podnebnih sprememb ni.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl je igralec Ryan O'Neal znan po filmu Ljubezenska zgodba

9. 12. 2023; 10.05
Avtor: K.M.
Ryan O\'Neal - naslovna

Ryan O'Neal je bil ena od hollywoodskih legend. foto: Profimedia

V 83, letu starosti je umrl hollywoodski "poreden fant", ki je bil znan tako po svojih vlogah kot tudi razburkanem življenju polnem drug, alkohola in afer.

Ryan O'Neal, rojen 20. aprila 1941, je bil ameriški igralec, znan po svojih vlogah v filmih in televizijskih serijah. Svojo kariero je začel v 60. letih s televizijskimi vlogami, med drugim v seriji "Peyton Place". Umrl je star 82 let, obkrožen z ljubljenimi, po dolgotrajnem boju z več boleznimi. Bil je diagnosticiran s kronično levkemijo leta 2001 in z rakom na prostati leta 2012. Njegov sin, Patrick O'Neal, je sporočil novico o njegovi smrti in se očeta spominjal kot junaka in hollywoodske legende​.

Najbolj znana vloga igralca Ryana O'Neala je verjetno njegova vloga Oliverja Barretta IV v filmu Ljubezenska zgodba oziroma "Love Story" iz leta 1970. Ta film, ki je bil velika uspešnica, ga je uveljavil kot vodilnega hollywoodskega igralca. O'Nealova upodobitev mladega študenta, ki se zaljubi v dekle iz delavskega razreda (igrala jo je Ali MacGraw), je bila kritiško in komercialno dobro sprejeta. Film "Love Story" je postal ikoničen zaradi svoje čustvene zgodbe in je prispeval k O'Nealovemu statusu v filmski industriji. Prinesla mu je tudi nominacijo za oskarja. Zadnja vidna vloga v serijah je bila najverjetneje vloga v seriji Kosti. 

O'Neal je imel več zakonskih in pravnih težav, med drugim zaradi obtožb nasilja v družini in posedovanja drog. Njegovo življenje je bilo pogosto v središču medijske pozornosti zaradi teh težav, kar je vplivalo na njegovo javno podobo. Kljub temu je ostal del filmske industrije, čeprav z manjšo prisotnostjo kot v času svojega vrhunca. Ryan O'Neal je bil znan po svojem burnem zasebnem življenju. Najbolj odmevno je bilo njegovo dolgoletno razmerje z igralko Farrah Fawcett. Skupaj sta bila od leta 1980 do njene smrti leta 2009, čeprav sta razmerje vmes zaradi njegovega domnevnega nasilja in številnih afer tudi prekinila. 

prejšnji članek
Voditeljica za slab mesec dni zapustila Slovenijo
Svet slavnih
Voditeljica za slab mesec dni zapustila Slovenijo
naslednji članek
Tako sta se poslovila Melani in Blaž
Svet slavnih
Tako sta se poslovila Melani in Blaž