državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Akter iz šova pod drobnogledom zaradi zanemarjanja psa

4. 1. 2024; 09.00
Avtor: V.M.
dog-5013092_1280

fotografija je simbolična foto: Pixabay

'Če želimo varovati svoje premoženje je bolje imeti alarm in nadzorne kamere, ne pa psa,' poudarjajo na Društvu za zaščito živali.

Glede na to, da se borci za pravice živali pogosto neuspešno borijo za mnogo slabše primere zanemarjanja živali, tudi primer enega izmed udeležencev priljubljenega slovenskega resničnostnega šova nemara ne bo ugledal svetlejše zgodbe. Pes, ki biva v popolni osami na vikendu, je sicer po besedah očividcev že povsem apatičen, a ker ima na voljo suho bivališče in hrano, se njegova namestitev ne tretira kot prekršek.

Nameščanje psov v odmaknjena bivališča, kjer živijo v popolni osami z izjemo kratkih obiskov, na Društvu za zaščito živali Ljubljana ocenjujejo kot neprimerno, poudarjajo namreč, da so psi družabne živali in bi morali bivati s svojimi lastniki. »Potrebujejo družbo drugih psov, kar lahko zagotovimo z občasnimi druženji z drugimi psi in potrebujejo družbo človeka, saj so udomačene živali. Že nastanitev zunaj hiše za njihovo dobrobit ni najbolj primerna, da so sami po več dni skupaj pa je nedopustno, čeprav žal ni prepovedano. Če ne želimo imeti psa za del družine je bolje, da ga nimamo. Ni igrača ali predmet ampak živo, čuteče bitje. Če želimo varovati svoje premoženje je bolje imeti alarm in nadzorne kamere, ne pa psa,« je razložila Maša Cerjak Kastelic in za konec poudarila, da se odgovornost do živali pokaže že v naši odločitvi, da raje živali nimamo, če ne bomo poskrbeli, da se dobro počuti. 

prejšnji članek
Kmetija: Tilen Klobasa utrpel poškodbo, sledila je operacija
Resničnostni šovi
Kmetija: Tilen Klobasa utrpel poškodbo, sledila je operacija
naslednji članek
Domen Kljun v navdih vsem, ki si želijo sreče v ljubezni
Resničnostni šovi
Domen Kljun v navdih vsem, ki si želijo sreče v ljubezni