cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana: Kljub negativnim odzivom je vredno vztrajati

3. 4. 2024; 08.00
Avtor: Vesna Meško
734346_59-delovna

Ana Praznik s prvim med mojstri, Bojanom Žlebnikom foto: Pop TV

Kako poskusi rušenja projekta Delovna akcija vplivajo na ustvarjalce? Ana pove, da se včasih res prikrade žalostna misel …

Poslanstvo dobrodelnega televizijskega projekta Delovna akcija je spreminjanje življenj na bolje. Tako ekipa, ki jo spremljate v oddaji, kot vsi člani, ki delujejo izza kamere, si na vse pretege prizadevajo postavljati temelje za boljšo prihodnost tistih, ki jim je življenje tako ali drugače zamajalo tla pod nogami.

V sedmih sezonah so pripomogli k pisanju številnih novih poglavij, ob čemer so s seboj odnesli nemalo lepih odzivov. Kateri so se jim najbolj vtisnili v srce? »Uh, res jih je bilo veliko v vseh teh letih. Mogoče najprej pomislimo na vse družine z majhnimi otroci, ker vemo, da smo jim omogočili lepšo prihodnost. To nas navdaja s ponosom in hkrati upanjem, da bodo družine lahko obrnile nov list v svojem življenju. To je tudi namen Delovne akcije,« so za njena.si strnili misli v produkciji.

Ana Praznik in ekipa iz ozadja. foto: Osebni arhiv

Je pa to le ena plat zgodbe o Delovni akciji.

Po nekaj letih uživanja ugleda, spoštovanja in hvaležnosti namreč ni mogoče spregledati, da se stanje družbe odraža tudi na odzivih na srčni projekt. Med pozitivnimi komentarji na družbenih omrežjih se namreč vse bolj udarno prelivajo žaljivi zapisi in pritlehne izjave, ki za seboj slikajo globoke rane. Hkrati se izpostavljeni člani hitro znajdejo pod drobnogledom, pri čemer so brez usmiljenja razčlovečeni in ponižani.

Medtem ko gnev, neprivoščljivost in zloba preplavljajo vse pore družbe, se nam postavlja precej logično vprašanje, ki smo ga zastavili voditeljici Ani Praznik.

Ali se v vaše misli kdaj prikrade vprašanje, če se je glede na dogajanje in negativne odzive sploh še smiselno truditi? »Za kakšen kratek trenutek se je zagotovo že kdaj ta misel prikradla v ospredje. Vendar hitro tudi odide, kajti vse lepe zgodbe, ki smo jih do sedaj spisali, potrjujejo, da se je vredno potruditi in vztrajati. Nisem jaz tista, ki bom žugala ljudem in jih prepričevala naj vendarle vidijo dobro. Če sami tega (še) niso sposobni doumeti, potem si mislim, da še niso dovolj zreli. Da bodo morali še čez kakšno življenjsko  preizkušnjo, ki jih bo razsvetlila,« pojasnjuje Ana, ki ji seveda ni prijetno spremljati, kako posamezniki slikajo madeže na projekt, ki se mu posveča z vsem srcem. »Želim si, da ne bi ves čas čutili potrebe po tem, da moramo vedno in za vsako ceno podati svoje mnenje. Sploh  kadar nas nihče ni povprašal po njem. In še posebej, če nimamo kaj lepega povedati.«

Ana Praznik z ekipo foto: POP TV

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Strokovnjaki po desetih urah sestradani
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Strokovnjaki po desetih urah sestradani
naslednji članek
Zvezdnik serije Skrito v raju snemal film v Zasavju
Svet slavnih
Zvezdnik serije Skrito v raju snemal film v Zasavju