državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdnik serije Skrito v raju snemal film v Zasavju

3. 4. 2024; 07.00
Avtor: Vesna Meško
matej film

Matej Zemljič foto: sestavljena fotografija

Igralec in voditelj Matej Zemljič se je pretekli mesec mudil v Zasavju. Kisovec in okoliški kraji so za nekaj dni postali prizorišče snemanja večplastnega filma Brazgotine. Čeprav gre za kratki film, je slutiti, da bo zgodba pustila velik vtis. Kaj nam je zaupal Matej?

Gledališki in filmski igralec Matej Zemljič, ki ga v teh dneh spremljamo v seriji Skrito v raju, je marca pod taktirko režiserja Anžeja Grčarja soustvarjal nov filmski projekt, v katerem so nastopili tudi priznani igralci Robert Prebil, Mojca Funkel in Nataša Burger.

Matej je znova zakorakal v glavno vlogo protagonista zgodbe, je pa tokrat njegov lik kompleksnejši, saj kot nakazuje naslov, zajema brazgotine na vizualni in čustveni ravni. »Zgodba govori o fantu, ki se po nekaj letih spet vrne v domači kraj, da bi tam na novo zaživel. Na vesti ima namreč punčko, ki jo je povozil v prometni nesreči. Želi se pokesati za svoje dejanje in se soočiti z njenimi starši. Zelo kmalu se izkaže, da ga poleg krivde, razjeda predvsem družina,« nam je tekom klepeta razložil Matej in pojasnil, da je lik Tiborja zelo tih, nesocialen fant, ki v družini nikoli ni prejel dovolj ljubezni. 

Maskerka pri delu ... foto: Osebni arhiv

Iznakažen stranski del obraza

Kot si lahko ogledate na fotografijah, ima Matej, oz. Tibor poškodovano uho in zelo realistično opeklino na stranskem delu obraza, ki sta jo ustvarili oblikovalki maske. »Maskerki Eva Uršič in Mirela Brkić sta odlično opravili svoje delo. Vsako jutro sem v masko prihajal že ob štirih zjutraj in dve uri sedel na stolu, da je izdelek izgledal tako dobro,« pove o ustvarjanju lika, ki je tekom vizualne in osebnostne upodobitve na njem pustil svojevrsten vtis. »Pravzaprav se nekako vsaka vloga zasidra vame, četudi se pri nekaterih morda tega niti ne zavedam.«

Režise Anže Grčar ter igralca Matej Zemljič in Rober Prebil. foto: Osebni arhiv

Snemanje med Zasavci

In kako to, da so si za prizorišče snemanja izbrali Zasavje? »Režiser Anže Grčar je iz tistih koncev in je že pri pisanju scenarija dobil idejo, da bi dogajanje umestil v Zasavje. Večino prizorov smo posneli v Kisovcu in okoliških krajih,« pokima Matej, ki se s produkcijsko ekipo v Zasavju ni zadrževal prav dolgo - ker so ustvarjali kratki film, so namreč z delom zaključili v petih snemalnih dneh. V tem času niso bili nastanjeni na lokaciji, saj je Zasavje dovolj blizu prestolnici, da so se ob koncu dneva lahko vračali v domačo posteljo.

Utrinek iz zakulisja. foto: Osebni arhiv

Glede na to, da je Matej trenutno še posebej znan obraz, je najbrž hitro pritegnil pozornost domačinov? »Predvsem statisti so bili presenečeni, ker me sprva sploh niso prepoznali. So rekli, da sem zaradi brade in frizure čisto drugačen, kot v seriji,« se je zdelo zabavno igralcu, ki mu bodo v lepem spominu ostali tudi trenutki izza kamere, saj so bili domačini do njih nadvse pozorni. »Zelo sem bil presenečen nad gostoljubnostjo domačinov. Zelo lepo so nas sprejeli in nas gostili.«

Kdaj si bomo film lahko ogledali?

Glede na razkrito vsebino se zdi, da bi lahko filmska zgodba družbi prinesla pomembno osveščevalno sporočilo. Da pa je za pogovor o tem še malce prerano, pravi Matej, film se namreč trenutno nahaja v montaži, luč sveta pa bo predvidoma ugledal v prihodnjem letu.

prejšnji članek
Ana: Kljub negativnim odzivom je vredno vztrajati
Svet slavnih
Ana: Kljub negativnim odzivom je vredno vztrajati
naslednji članek
Neverjeten zaslužek srbske glasbene industrije
Svet slavnih
Neverjeten zaslužek srbske glasbene industrije