evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne komentatorje

8. 5. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
Raiven

Raiven in plesalci. foto: Profimedia

Kakšno moč ima Veronika! Po evrovizijskem nastopu se je med spletnimi zidovi razlila ena najvidnejših ločnic med dvema svetovoma spletnih komentatorjev. Črno in belo. Med tistimi, ki iščejo dobro in tistimi, ki so s kritiziranjem izbljuvali tudi lastno temo.

»Tako sem hvaležna,« je razkrila svoje občutke predstavnica Slovenije, potem ko je pojasnila, da je okusila enega najsrečnejših trenutkov v svojem življenju. »Ves čas sem dvomila, nisem bila prepričana v uvrstitev v finale. Zame je bil to veliko presenečenje,« je na tiskovni konferenci skromno dejala Raiven, ki je izvrstno opravila svoje delo. Z izjemnim vokalom prepletenim z umetniškim spektaklom je očarala ljubitelje Evrovizije, glasbene poznavalce in običajne poslušalce, ki spoštujejo trud glasbenih umetnikov.

Medtem ko so slednji domačo predstavnico na oder pospremili s pozitivnimi mislimi in odkrito željo po odlični uvrstitvi, pa se je prek spletnih zidov prelilo tudi slikovito kritiziranje gledalcev, ki jim nastop Sare Briški ni bil po godu. Ob navdušenju tujine tako zora razkriva kontrast spletnih zapisov, ki v grlu puščajo grenkobo.

Osupljivo, koliko škodoželjnosti in nazadnjaškega žaljenja je slovenski narod sposoben izbljuvati na svojega človeka in mu ob nepričakovanem uspehu vreči v glavo še dodatno gmoto teme. »Pa kaj če ji je uspelo, v finalu ji zagotovo ne bo!« je bruhnila komentatorka s klenim slovenskim priimkom in tako nemara največ povedala ravno o sebi. Je res tako težko odložiti gnev in s prijazno besedo podpreti trud umetnice, ki zastopa barve naše zastave?

Pevka Raiven, s pravim imenom Sara Briški Cirman, je za skladbo Veronika spisala tako besedilo kot glasbo, navdih zanjo pa je črpala pri Veroniki Deseniški in lik aktualizirala, tako da se je moč z njim poistoveti tudi danes. Drugi polfinalni večer bo v četrtek, ko se bo za nastop v finale potegovalo 16 držav: Malta, Albanija, Grčija, Švica, Češka, Avstrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška in Nizozemska. Kot predstavnice velikih pet bodo nastopile Španija, Italija in Francija.

Raiven na polfinalnem evrovizijskem odru.

Raiven na polfinalnem evrovizijskem odru. foto: Sarah Louise Bennett/EBU

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?
naslednji članek
Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale Evrovizije
Svet slavnih
Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale Evrovizije