Kulinarična mojstra Sašo in Neža Šketa foto: Promo foto
Najprej sta imela požar, potem poplavo, že več kot pol leta pa čakata na notranja vrata. »Do požara je prišlo, ko se je vžgal star bojler v kurilnici. Hvala bogu, da sva bila doma. Pozneje pa sva doživela še poplavo, ko so nama prišli montirat toplotno črpalko. Nisva namreč vedela, da so radiatorji prepereli. Za notranja vrata sem kriv pa sam. Mislil sem, da sem dovolj mojstra, da bom lahko to sam uredil, in sem jih snel, potem pa ugotovil, da jih ne znam nazaj gor dati, zato sva morala vsa nova kupiti in zdaj nanje čakava že več kot pol leta,« nam je dejal Sašo. Več sreče pa imata z delom v studiu. Trenutno se Sašo navdušuje nad fermentacijami s plesnijo koji, drožmi in kimčijem, tako da imata že celo polico teh fermentov. Pripravlja pa tudi novo knjigo, ki bo zelo ekološko usmerjena. V njej bodo recepti za kosila in vsakodnevne jedi, osredotočil pa se bo na to, da se hrane ne bo metalo stran, čemur sledita tudi z ženo. »Midva sva samo dva v gospodinjstvu in vedno skuhava tako, da imava za dva dni. Prvi dan recimo pojeva kari, naslednji dan pa iz tega narediva njoke in malo zgostiva omako. Na ta način sva prihranila, bolj pestro jeva pa še kar ustvarjalen moraš biti, tako da je vedno zanimivo.«
Sašo Šketa foto: Ivan Valtl
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.