asteroid
Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega igrišča

litijska-stavba
Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, da se iz nas še norčujejo.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani Slovenci so spoznali, kakšna sta vpliva vode in vitaminov na organizem

30. 5. 2024; 12.00
Avtor: K.M.
alma kochavy

Tjaša kokalj Jerala in Alma Kochavy foto: Sašo Švigelj

V prihajajočih vročih mesecih je pravilna hidracija še toliko bolj pomembna.

Na dogodku v Ljubljani so predstavili nove okuse vitaminskih vod Cedevite, ki se na trgu zdaj predstavlja tudi z okusoma Body&mind in Focus. Pod strokovnim vodstvom Ivane Šundov pa so o vplivu vode in vitaminov na organizem in kožo spregovorili doktorica dermatovenerologije Nika Jurišević Dolinar, trenerka joge Mojca Drofenik, holistična terapevtka Alja Dimić in bivši boksar Dejan Zavec. Na dogodku so bili prisotni tudi številni znani obrazi. Prisotnim pa je zapel hrvaški zvezdnik Dino Petrić. 

Prireditev je povezovala Ivana Šundov foto: Sašo Švigelj

»Uživanje vode je ključno za zdravje in videz naše kože iz več razlogov: Voda poskrbi za hidracijo kože. Ko je koža dobro hidrirana, je videti bolj gladka, prožna in mlajša. Dehidracija lahko povzroči suhost, luščenje in poveča vidnost drobnih linij in gub. Voda prav tako pomaga pri odstranjevanju toksinov iz telesa. Redno pitje vode podpira delovanje ledvic in jeter, ki so odgovorni za izločanje strupov. Manj toksinov v telesu lahko pomeni bolj čisto in sijočo kožo. Zadostna količina vode pomaga izboljšati krvni obtok, kar zagotavlja, da koža prejme potrebna hranila in kisik. To spodbuja obnovo celic in pomaga pri vzdrževanju zdravega tena kože,« je pojasnila dr. med. Nika Jurišević Dolinar.

Nekdanji boksarski prvak Dejan Zavec foto: Sašo Švigelj

Ter dodala: »Voda igra ključno vlogo pri vzdrževanju elastičnosti kože. Kolagen, ki je bistven za čvrstost in elastičnost kože, potrebuje vodo za optimalno delovanje.Dovolj vode lahko pomaga doseči naravni sijaj kože, saj hidracija spodbuja bolj zdravo in sijočo kožo. Dehidracija pogosto povzroči, da koža izgleda utrujena in brez sijaja.«

prejšnji članek
Jagodne kroglice z oblivom iz bele čokolade
Kulinarika
Jagodne kroglice z oblivom iz bele čokolade
naslednji članek
Na POP TV se vračajo Botri
Svet slavnih
Na POP TV se vračajo Botri
#obraziavenija
obraziavenija