dlake v grlu
Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

darko-horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Avtor modrega kipa sredi Ljubljane sin Nine Ivanič

30. 5. 2024; 11.00
Avtor: K.M.
nina ivanič

Nina Ivanič je na razkritju kipa podprla sina Luko. foto: Instagram

Včeraj se je na Trgu republike uradno odprla razstava berlinskih medvedov United buddy bears, ki jim je bil letos dodan tudi slovenski medvedji kip. Avtor le-tega pa je sin slovenske igralke.

Medvedi so na Trgu republike razporejeni v obliki Pistolettovega simbola Tretjega paradiža, ki odraža svoboden umetniški pogled na problematiko sobivanja. Včeraj pa so uradno javnosti pokazali tudi slovenskega medveda, ki ga je ustvaril umetnik Luka Rep. Gre sicer za sina slovenske igralke Nine Ivanič Rep, ki je sina na dogodku seveda podprla in številne utrinke delila tudi na družbenem omrežju. Luka pa je ob razkritju povedal, da je vesel, "da je medved končno dobil 144 novih prijateljev."

Luka Rep ob svoji umetnini. foto: Njena.si

Luka Rep ob svoji umetnini. foto: Njena.si

Poslikava slovenskega medveda predstavlja preplet obrazov različnih spolov, nacionalnosti, starosti in kultur, ki nakazuje nepogrešljivo in nujno prisotnost strpnosti, sočutja in solidarnosti pri doseganju medsebojnega razumevanja, spoštovanja in miroljubnega sobivanja. Na poslikavi so izpostavljeni Ivan Cankar, Alma Karlin, Zofka Kveder, Ivana Kobilca, Lili Novy, Jože Plečnik, France Prešeren in Primož Trubar. Poslikava je omejena na belo, modro in rdečo barvo.

Več o razstavi si lahko preberete TUKAJ >>KLIKNITE<<

prejšnji članek
Na POP TV se vračajo Botri
Svet slavnih
Na POP TV se vračajo Botri
naslednji članek
Je Tina v hrvaškem šovu našla ljubezen?
Svet slavnih
Je Tina v hrvaškem šovu našla ljubezen?