škof, Trst, Enrico Trevisi
Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, daroval bo mašo na Velikem trgu

rok snežič
Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji financer SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Matej Zemljič in Irena Yebuah Tiran združila moči

5. 6. 2024; 12.00
Avtor: Nejc Simšič / revija Lady
Matej Zemljič in Irena Yebuah Tiran

Matej Zemljič in Irena Yebuah Tiran foto: mladinsko

V Slovenskem mladinskem gledališču navdušuje priredba klasične Pepelkine zgodbe z naslovom Prepelka. Igralski zasedbi sta se tokrat pridružila tudi zvezdniška gosta, priljubljeni igralec Matej Zemljič in priznana operna pevka Irena Yebuah Tiran, ki sta prvič skupaj združila moči na gledališkem odru.

Zadnji dan maja je na odru Slovenskega mladinskega gledališča zaživela predstava za vso družino avtorja Andreja Rozmana - Roze, Prepelka, ki je postregla z ganljivo, a hkrati duhovito zgodbo. Ta ima v resnici z znano Pepelko skupne le mačeho in zlobni polsestri, ima pa zato več skupnega z resničnim življenjem in nastavi ogledalo sodobni družbi.

Predstavo ustvarjajo igralci Ivan Godnič, Maruša Oblak, Mojca Partljič, Ivan Rupnik, Romana Šalehar in Dario Varga, v naslovni vlogi pa blesti mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran in igralec Matej Zemljič kot pohlepni tajni agent.

»V predstavi upodabljam Prepelko oziroma Rašido Malilo, ilegalno begunko, ki ji življenje grenijo mačeha in zlobni polsestri, tako kot Pepelki,« pravi Irena in razkrije tudi eno od sporočil predstave: »To je, da se prej ali slej zdani za vse ljudi, nihče ne sme ostati v temi. Ker smo vsakodnevno obsipani z žalostnimi zgodbami, želimo na humoren način prikazati vse te stiske ljudi. Morda se bo kdo le zamislil in z drugačnimi očmi gledal na svet. Zdi se mi, da je prav zdaj nujno potrebno spodbujanje k sočutju in razumevanju. Srečna sem, da lahko to počnem na odru,« pove Irena, Matej pa doda: »V predstavi spoznamo, da se sreča ne skriva v uspehu, kar je dandanes sicer marsikomu najvišji cilj, temveč se lepo pokaže, da je bistvo sreče v miru in svobodi … v najširšem pomenu.«

Da sta bila oba kot gosta zelo lepo sprejeta med redne igralce v Slovenskem mladinskem gledališču, smo se prepričali tudi sami. »Res sem vesela, da je ekipa tako super. Pred dnevi so me soigralci ganili do solz, ko so mi podarili košaro s šopkom travniških rož, ker sem imela večer prej premiero druge predstave v Novem mestu. Odlično se počutim med njimi, hvaležna pa sem jim tudi za vse igralske nasvete,« prizna Irena, temu pa pritrdi tudi Matej: »Ko smo skupaj, je zelo domač občutek, ekipa je krasna, in če sklepam po vajah, se veselim tudi že predstav.«

O prvem srečanju in pavlovi torti

Kljub temu da se zvezdnik serije Skrito v raju in nekdanja žirantka šova Znan obraz ima svoj glas večkrat udeležujeta družabnih dogodkov, sta se uradno spoznala pred enim letom in na dan premiere bosta praznovala prvo obletnico poznanstva. »Prvič sem ga srečala na premieri Kresne noči v Slovenskem komornem glasbenem gledališču,« se spominja Irena, Matej pa takoj doda: »Ja, ampak to ne šteje, saj tam zaradi vsega dogajanja nisva uspela govoriti več kot minutko,« se zasmeji. »No, potem pa je bilo uradno na dogodku v atriju Pošte Slovenije. Če se ne motim, je bilo prav zadnji dan maja. Obletnica torej,« še v smehu doda pevka. »Z Ireno sva se super ujela, je velika profesionalka, ki na vsako vajo pride zelo pripravljena. Se pa vsi prisotni čisto vsakič raznežimo, ko jo slišimo peti. Res ima zelo lep, čist in nežen, a hkrati zelo močan glas, s katerim nas vse vedno začara na vajah,« nam zaupa Matej, ki v predstavi igra Matijo Pajka, agenta Žive mreže, ki Prepelko spravi v šov talentov, težava pa nastane, ker ima sam bolj ambiciozne načrte z njo, ki niso nič kaj dobronamerni. Med vajami sta razvila odličen delovni odnos, Irena je pohvalila Mateja za njegovo predanost, vedoželjnost in odprtost za nasvete. »Imam ta privilegij, da velikokrat delam z mlajšimi kolegi, in ko sem z Matejem, se počutim kot njegova vrstnica. (smeh) Odlično se razumeva, res je fejst fant.« Zapletlo pa se je pri torti, saj je Irena znana po tem, da vsakemu, ki ima rojstni dan, speče torto. »Na vajo sem prinesla dve, Matej je pokusil samo čokoladno, pavlove pa ne, ker je bila servirana po sedmi uri zvečer. Mladina pač,« je v smehu razkrila Irena, Matej pa dodaja: »Jaz sem predvsem presenečen, kako Ireni ob vajah za dve premieri, nastopih, poučevanju v glasbeni šoli, družinskih in drugih obveznostih uspe speči ne eno torto, temveč dve! Res je mojstrica, da se ji vsi samo klanjamo. (smeh) Kar zadeva odrekanje, pa pavlove torte nisem pokusil zato, ker sva z mojim osebnim trenerjem za nekaj časa izločila sladkarije z jedilnika, ker jih je bilo zadnje dni malo preveč. In če se čokoladni torti nisem mogel upreti, sem se moral pavlovi. Trener je kriv!« (smeh)

prejšnji članek
Goran Dragić z izbranko dopustuje v Italiji
Svet slavnih
Goran Dragić z izbranko dopustuje v Italiji
naslednji članek
Priljubljena radijska voditeljica potrdila, da pričakuje drugega otroka
Svet slavnih
Priljubljena radijska voditeljica potrdila, da pričakuje drugega otroka