asteroid
Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega igrišča

litijska-stavba
Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, da se iz nas še norčujejo.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Družina v zagati zaradi polnega wc-ja v avtodomu

11. 6. 2024; 09.00
Avtor: PR / V.M.
wc-kaseta, film

Družina v zagati foto: Promo foto

Kako hitro se lahko simpatično družinsko potovanje z avtodomom sprevrže v nočno moro? Če je v avtodomu polna WC kaseta, ki se je ne da sprazniti, je odgovor: zelo hitro.

To je premisa kratkega slovenskega filma režiserja Predraga Rajčića, ki je nedavno prejel posebno omembo žirije na FNF – Festivalu neodvisnega filma, sedaj pa si ga lahko ogledajo vsi uporabniki in uporabnice VOYO.

O filmu

Nekatere bitke se dobijo s humorjem, režiser Predrag Rajčić povzame kratek slovenski film WC kaseta. V glavni vlogi nastopata Jure Rajšp in Lara Wolf Završnik kot Niko in Pia, mlad poročen par, ki ju zagrabi panika, ko ne moreta sprazniti WC kasete polne fekalij. Sprva majhna težava postane vse bolj resna in Pia postavi ultimat. Če Niko do naslednjega dne ne sprazni WC kasete, ne bo tri mesece spala z njim. Niko se v nizu smešnih in nelagodnih situacij znajde ujet v kaotični dirki s časom, da bi odpravil težavo ter ohranil svoj zakon.

Ko se lep dopust sprevrže v nočno moro foto: Promo foto

Posneto po resnični zgodbi

Film režiserja Predraga Rajčića je posnet po resnični zgodbi, ki se mu je pripetila na enem izmed izletov. »Bilo je zelo vroče, zato je bil vonj še toliko bolj neznosen. Trpel sem,« se spominja. Smešne in neprijetne situacije, v katere se je zapletal, je vključil v film. »Samoironija je močno orožje, ki ga lahko uporabiš le takrat, ko ti gre kaj narobe. Ko se naučiš smejati lastnim napakam, postaneš bolj odporen na vse, kar ti prinese življenje,« pojasni.

Rajčić je izjemno vesel, da je film dostopen vsem VOYO uporabnikom in uporabnicam, saj se zaveda, kolikšno število ljudi si bo lahko film pogledalo na domačem kavču, ali pa kar na poti v avtodomu. Kjer bodo seveda najprej preverili, ali je WC kaseta vstavljena tako, kot mora biti. Veselje delijo tudi pri VOYO, kjer že vse od nastanka podpirajo slovensko avdiovizualno produkcijo in s tem vse kreativce v našem lokalnem prostoru – od mladih do že uveljavljenih igralcev, scenaristov, producentov in tako naprej.VOYO je ustvarjalna platforma, ki je v desetih letih obstoja poskrbela za številne originale in pred ekrane prikovala več kot 170.000 uporabnikov.

Kam s polno WC kaseto? foto: Promo foto

Navdušeni tudi člani Koala Voice

Slovenski indie rock band Koala Voice je za film prispeval pesem »Ker tu je vse tako lepo«, ob ogledu filma pa so se odločili, da bodo za njihovo novo pesem Sonce-Pomaranča v videospot vključili tudi izseke iz filma WC kaseta, ki so ga predstavili na sobotni premieri filma.

Če niste vedeli, kaj je WC kaseta, boste to zagotovo vedeli po ogledu komedije, ki je nasmejala udeležence Festivala neodvisnega filma, sedaj pa bo na VOYO tudi vas.

prejšnji članek
Botri: Kako se je 'Marko' naučil igrati delomrzneža?
Svet slavnih
Botri: Kako se je 'Marko' naučil igrati delomrzneža?
naslednji članek
Modrijani bodo to poletje celili srčne rane
Svet slavnih
Modrijani bodo to poletje celili srčne rane
#nasazenazenska
nasazenazenska