severa gjurin 1
Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Marko Bitenc
Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dobrodelni smučarski skakalci zbrali več kot 5 tisoč evrov

10. 6. 2024; 07.00
Avtor: K.M.
Flightfest_8_6_24-36_

Lovro Kos in Timi Zajc foto: Marko Delbello Ocepek

Pretekli konec tedna je bil v Ljubljani v duhu smučarskih skokov in dobrodelnosti.

Sončen zgodnjepoletni petek je na 2. Flight Fest v skakalni center SSK Ilirija pritegnil lepo število glasnih navijačev, najpomembnejši podatek pa je, da se je letos število 'hobi kondorjev' na treningih in tekmi potrojilo. "Veseli me, da se je ideja prijela. Številni ljubitelji smučarskih skokov želijo doživeti to izkušnjo pa doslej niso imeli priložnosti, da to naredijo organizirano in varno, s pomočjo vrhunskih trenerjev in skakalcev. Zanimanje za treninge se je letos potrojilo, tekmovalo je tudi nekaj lanskih povratnikov, in vse je teklo gladko," je povedal idejni oče FlightFesta, Aleš Prestor ter poudaril še, da so cilj projekta predvsem zabava, rekreacija in promocija smučarskih skokov.

Žirantka Ema Volavšek z olimpijsko šampionko Uršo Bogataj in njenim bratom Tinetom. foto: Marko Delbello Ocepek

Zmagovalci 2. FlightFesta foto: Marko Delbello Ocepek

Na tekmi, kjer zmagovalca odloči seštevek točk, ki jih tekmovalci nabirajo s samo izvedbo skokov, zabavno opravo in glasnostjo kluba navijačev, je letos slavil Jan Golob, drugi je bil Tine Bogataj (brat dvakratne olimpijske šampionke Urše Bogataj, mlade mamice, ki ostaja v skokih kot pomočnica trenerja ženske reprezentance), tretji pa Luka Pančur. Ocenjevali pa so jih svetovni mladinski prvak Maksim Bartolj, srebrni olimpijec Lovro Kos in najboljša slovenska nordijska kombinatorka, Ema Kos. Tekma se je proti večeru prevesila v gasilsko veselico s skupinama Mambo Kings in Polet, dogodek pa so številni obiskovalci izkoristili tudi za zbiranje avtogramov in fotografiranje s slovenskimi orli med občinstvom.

Sobota v duhu dobrodelnosti 

2. Flight Fest se je v soboto zaključil z dobrodelno revijo skokov, na kateri so člani SSK Ilirija z reprezentanti zbirali sredstva za mlade upe smučarskih skokov. Laško 0.0 je za vsak preskočeni meter doniralo 1 evro za pripravljalni kamp. Poletna Revija skokov SSK Ilirija, dogodek z več kot 50-letno tradicijo, je letos zaživel v novem formatu. Seme spremembe se je zasejalo, ko je Lovro Kos med vožnjo s treninga v Planici glasno razmišljal, da bi bilo dobro za mlade skakalce pripraviti kamp, v katerem bi jih vnaprej pripravili na zahteven preskok iz klubskega v reprezentančni pogon.

Flightfest - dobrodelna tekma foto: Marko Delbello Ocepek

V izziv so zagrizli glavni motor Flight Festa, Aleš Prestor, in vodstvo SSK Ilirija, k pobudi pritegnili več sponzorjev, Laško 0,0 pa je projekt podprlo tako, da je za vsak preskočeni meter na včerajšnji reviji skokov doniralo po 1 evro v sklad, s katerim bodo julija v Planici izvedli kamp za 18 perspektivnih mladih orlov. Tam bodo ob trenerjih znanje in izkušnje mladini predajali tudi aktivni in upokojeni šampioni ter šampionke. V Mostecu pa so s svojimi metri zbrali zavidljivih 5.263,50 evrov.

prejšnji članek
Posmrtno bo izšla knjiga spominov hčere Elvisa Presleyja
Svet slavnih
Posmrtno bo izšla knjiga spominov hčere Elvisa Presleyja
naslednji članek
Luka Basi si je sredi koncerta strgal hlače
Svet slavnih
Luka Basi si je sredi koncerta strgal hlače