dlake v grlu
Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

darko horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žan Serčič: Tega na odru še nisem začutil tako močno

19. 6. 2024; 07.00
Avtor: PR
Žan Serčič

Žan Serčič foto: Toni Konrad

'To je bila ena sama ljubezen,' je bil ganjen priljubljeni glasbenik Žan Serčič, ki se mu je uresničila ena večjih želja. 'Zgodilo se je na najlepši mogoč način ...'
Na doslej največjem Žanovem koncertu, se je pokrilo vse: glasbena izvedba, kulisa Plečnikovih Križank, posrečeno izbani gostji, dve uri hitov in ena čisto nova pesem ter zelo odzivna publika, ki je natanko vedela po kaj je prišla - in kaj bo glasbenikom na odru dala.
"Ta koncert ... to je bil vrhunec vseh mojih dosedanjih koncertov. In ta publika danes: hvala vsem, ki ste prišli in ste nam dali to noro energijo," je misli in občutke takoj po prihodu z odra strnil Žan ter nadaljeval: "To je bila ena sama ljubezen. Kdor je bil nocoj z nami, ve o čem govorim. Tega na odru še nisem začutil tako močno. Stati dve uri na odru in slišati publiko kako poje s tabo vse pesmi - celo še neizdano 'Brez tebe ne znam', katere refren sem pred dnevi objavil na instagramu ... to je res neverjetno. Skoraj dve leti sem živel blizu Križank, špegal kaj se dogaja v njih in razmišljal o tem, da bo enkrat tudi sam stal na tem odru pred polnim avditorijem. To se je nocoj zgodilo - in zgodilo se je na najlepši mogoč način. Prvih par pesmi sem bil kar brez besed ..."

Žan Serčič foto: Sašo Švigelj


Da bo to poseben večer, je bilo zaznati že pozno popoldan, ko so se pred vhodom v Križanke utaborile najbolj zagrete ljubiteljice dela in lika Žana Serčiča. Pol ure pred koncertom je sledil boj za najboljše pozicije v prvi vrsti pod odrom, le petnajst minut po napovedanem začetku pa je letno gledališče in okoliške ulice že preplavila glasba. 
Žan in njegovi Šakali so se v dveh urah čustvenega koncerta sprehodili čez 21 pesmi, gostitelj je v tem času zamenjal kar nekaj oprav, v dveh skladbah se jim je na odru pridružil damski dvojec s harfo, De Liri, potem pa je sledil zadnji 'šus' hitov. Po kratkem vdihu se je ekipa vrnila na oder in odigrala še venček pol ducata največjih uspešnic, piko na i pa postavila z vrnitvijo na začetek - in še enkrat odigrala aktualni singel Bela lilija.
Za večino se je tudi magični večer v Križankah zaključil. Nekatere dame so izbrale še kak nov modni kos v trgovini s spominki. Za šopek najbolj zagretih oboževalk pa je priljubljeni pevec pripravl še kratko druženje, kjer so lahko z njim poklepetale ob penini, si izborile avtograme in spominske fotografije. Le njim (in z njimi) pa je Žan v intimnem vzdušju ob kitari zapel še nekaj pesmi.
Z Žanom in Šakali boste lahko poleti peli in plesali na koncertih in izbranih festivalih po vsej Sloveniji. Podrobnosti o nastopih in povezave do prodajnih mest za nakup vstopnic poiščite na www.zansercic.si.
prejšnji članek
Film Šepet metulja žanje nove dosežke
Svet slavnih
Film Šepet metulja žanje nove dosežke
naslednji članek
Druga plat nežne Barbare Nonis
Resničnostni šovi
Druga plat nežne Barbare Nonis
#obraziavenija
obraziavenija