asteroid
Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega igrišča

trump biden soočenje
Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej uživajo le dresirani pujsi

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Magnifico se zaradi številnih polen pod nogami spogleduje z nadomestno lokacijo

28. 6. 2024; 03.00
Avtor: STA/KM
Magnifico, tiskovna konferenca

Magnifico, tiskovna konferenca foto: Jure Klobčar

Glasbenik ob tem zatrjuje, da koncert zagotovo bo!

Jubilejni koncert Magnifica, ki je napovedan za 31. avgust, vsekakor bo, je na današnji novinarski konferenci zagotovil direktor Doma Svobode, organizatorja koncerta, Igor Arih. Čakajo na odločitev pristojnega ministrstva za pripravo koncerta v Tivoliju. V primeru, da bo mnenje negativno, imajo pripravljen plan B - koncert na Stadionu Bežigrad. Alternativno lokacijo je Magnificu takoj ponudil poslovnež Joc Pečečnik.

Magnifico in direktor Doma svoboda, Igor Arih foto: Jure Klobčar

Magnifico je na tiskovni konferenci izpostavil, da se ne more izogniti občutku, da je to osebni napad nanj. "Borijo za okolje in je v mojem koncertu velika nevarnost za okolje, celo za podnebje a se prav ta moment po Sloveniji odvija veliko koncertov, ob rekah, potočkih, v naravi ... Ker je tudi prav," izpostavlja glasbenik, ki so ga prizadele tudi trditve, da bodo njegovi poslušalci po lokaciji urinirali, opravljali veliko potrebo, bruhali in nato tam še spali. 

"Ne samo, da me žali. To žal tudi vse, ki so kupili vstopnico, saj trdijo, da je to nekaj, kar počne moja publika. A ta je zelo kulturna. Zato se moram, ker se ne bo nihče drug: se opravičujem, da sem vas 'uvali' to zgodbo, da vas nekdo ocenjuje in takole žali ... dobrodošli ste vsi," je še dodal.

Možna alternativna lokacija je sicer Plečnikov stadion, za katerega Magnifico pravi, da je zelo imponzanten, a hkrati poudarja, da Tivolija ne more kar tako pozabiti. "Zamislil sem si ta prostor in da bi se tukaj nekaj lepega zgodilo. Nikakor ne bi rinil sem, če ne bi vsako leto tukaj opazoval teka za ženske," k temu pa je še dodal, da ravno zaradi številnih dogodkov v Tivoliju nase in na svojo prošnjo ne gleda kot na izjemo. 

Ob tem pa še obljuba, če njegovi prošnji ugodijo: "To pa lahko obljubim. Če nam dovolijo igrati, oziroma če bodo organi privolili za koncert na tem travniku, da bo vsak obiskovalec na vhodu dobil pest semen trave in jih bom prosil, da jih stresejo pred sabo na površino in dobro teptajo. Trava bo septembra še bolj zelena kot je danes," je še nekoliko v šali povedal Arih. 

Kaj sledi?

V primeru, da koncerta v Tivoliju ne bo in jih bo država dokončno zavrnila, je Arih napovedal, da bodo razmislili tudi o odškodninski tožbi zoper odgovorne osebe in državo. Kot je dodal, so zapleti s koncertom v Tivoliju družbi Dom Svobode povzročili poslovno, glasbeniku Magnificu pa tudi moralno škodo. Poslovno škodo je Arih danes ocenil na pol milijona evrov.

Organizatorji Magnificovega koncerta sedaj čakajo na odločitev ministrstva za naravne vire in prostor. Ta naj bi bila predvidoma znana do konca meseca. Kot so danes še obljubili organizatorji, bo jubilejni Magnificov koncert izveden spektakularno. Poleg Magnifica bo na koncertu nastopilo veliko znanih glasbenih gostov, štiri različne godbe na pihala ter prav za ta dogodek zbran poseben simfoničen orkester pod taktirko Magnifica. V priprave koncerta, ki so se začele pred letom dni, pa je skupno vpetih 150 glasbenikov in vsaj še enkrat toliko tehničnega osebja.

prejšnji članek
Prelepo sporočilo izbranke Jana Oblaka
Svet slavnih
Prelepo sporočilo izbranke Jana Oblaka
naslednji članek
Pečemo na žaru: Meso izboljšajte z zeliščno marinado
Kulinarika
Pečemo na žaru: Meso izboljšajte z zeliščno marinado