Kulinarika
 

Pečemo na žaru: Meso izboljšajte z zeliščno marinado

28. 6. 2024; 14.00
Avtor: Revija Liza Maja
marinada

marinada foto: DREAMSTIME

Odlična česnova marinada z zelišči, ki bo obogatila okus in zmehčala meso.

Česnova marinada z zelišči

Poskrbi za poseben okus. Ker prodre v meso, ga tudi zmehča. Živilo z vseh strani premažite z marinado in ga nato več ur pustite v njej. Najbolje kar v zaprti posodici ali vrečki. Preden boste meso položili na žar, popivnajte malce tekočine.

Kotleti na žaru z zelenjavo foto: Dreamstime

Idealna za svinjino (4-6 kotletov)

Limono oplaknite pod vročo vodo, nastrgajte lupinico, sadež zrežite na kose in jih iztisnite. Grobo sesekljajte po 2 vejici rožmarina in timijana, 1 rdeč čili, 1/2 šopka bazilike in 4 stroke česna. Primešajte 250 ml olivnega olja in 1 žlico gorčice. Meso položite v marinado in ga pustite v njej 4-6 ur.

Pomemben namig: meso solite vedno po peki, saj bi se sicer izsušilo.

prejšnji članek
Magnifico se zaradi številnih polen pod nogami spogleduje z nadomestno lokacijo
Svet slavnih
Magnifico se zaradi številnih polen pod nogami spogleduje z nadomestno lokacijo
naslednji članek
Sočen napitek, ki vas bo nemudoma osvežil!
Kulinarika
Sočen napitek, ki vas bo nemudoma osvežil!

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.