marinada foto: DREAMSTIME
Česnova marinada z zelišči
Poskrbi za poseben okus. Ker prodre v meso, ga tudi zmehča. Živilo z vseh strani premažite z marinado in ga nato več ur pustite v njej. Najbolje kar v zaprti posodici ali vrečki. Preden boste meso položili na žar, popivnajte malce tekočine.
Idealna za svinjino (4-6 kotletov)
Limono oplaknite pod vročo vodo, nastrgajte lupinico, sadež zrežite na kose in jih iztisnite. Grobo sesekljajte po 2 vejici rožmarina in timijana, 1 rdeč čili, 1/2 šopka bazilike in 4 stroke česna. Primešajte 250 ml olivnega olja in 1 žlico gorčice. Meso položite v marinado in ga pustite v njej 4-6 ur.
Pomemben namig: meso solite vedno po peki, saj bi se sicer izsušilo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.