dlake v grlu
Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

darko horvat
Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu kupuje AI podjetja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl slovenski glasbenik, eden od prvotnih članov Gamsov

29. 6. 2024; 09.49
Avtor: K.M.
Tomaž Palčič

Poslovil se je Tomaž Palčič, kitarist Skupine Gamsi. foto: Facebook

Gamsi so pred leti Slovenijo dvignili na noge s svojim hitom Hej, hej, ki je poznan predvsem po navijaškim vzkliku Kdor ne skače ni Sloven'c. Zdaj so se morali posloviti že od drugega ustanovnega člana.

Slovenski glasbeni svet je zavit v žalost. Mnogo prezgodaj se je namreč poslovil prvotni član Gamsov in njihov dolgoletni kitarist, ki se je ansamblu pridružil leta 1993 in ga zapustil leta 2011, Tomaž Palčič. Njegovo slovo je na družbenem omrežju potrdil njegov sin Tomaž, ki glasbeno ustvarja v zasedbi Mladi Gamsi. "Tvojih besed ne bom nikoli pozabil in se jih bom vedno spominjal. Bil si virtuoz na kitari, velik kitarist, humorist in človek s srcem," je med drugim zapisal Tomaž Palčič mlajši in očetu obljubil, da se bo kitare, prav njegove, naučil igrati tudi njegov vnuk.

 Družini in glasbenim kolegom izrekamo iskreno sožalje. 

Začetki Gamsov sicer segajo v otroška leta bratov Omahna, uradno pa so bili ustanovljeni leta 1993. Slovenijo so na noge dvignili predvsem s hitom Hej, hej, ki ga mnogi poznajo kar po refrenu Kdor ne skače ni Sloven'c. Ta že vrsto let velja kot eden izmed glavnih slovenskih navijaških vzklikov. Gamsi so prepotovali vso Slovenijo, večkrat so nastopali na Hrvaškem, v Avstriji, Nemčiji, Italiji in Švici. Leta 2002 so na svetovnem prvenstvu v nogometu v Južni Koreji igrali domače viže. Zaradi težav z zdravjem so nastope 2011 začasno prekinili. Tomaž je bil del zasedbe vse od leta 1993 pa do leta 2011. Leta 2019 so se morali posloviti od ustanovnega člana Marka Omahna. Njihovo glasbo ohranjajo Mladi Gamsi, nastali 2010, ki jo vodi Žan Omahna, sin ustanovitelja skupine.

prejšnji članek
Avsenikova vnukinja: Septembra bo poroka!
Svet slavnih
Avsenikova vnukinja: Septembra bo poroka!
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj povezana
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj povezana