baby lasagna
Lady

Vsak tatu je bil premišljen

Marine Le Pen
Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni sposobna imeti

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znana je usoda serije Primeri inšpektorja Vrenka

4. 7. 2024; 09.00
Avtor: K.M.
inspektor vrenk

Dario Varga, Jurij Drevenšek in Lotos Šparovec v seriji Primeri inšpektorja Vrenka. foto: TV Slovenija

Bomo gledalci lahko še naprej uživali v priljubljeni slovenski seriji? Tu je odgovor ...

Prva sezona nadaljevanke, ki jo je predvajala Televizija Slovenija, je porušila rekord v gledanosti in postala najbolje gledana igrana serija na Televiziji Slovenija v tem tisočletju. V lanskem letu ji je sledila še druga sezona, ki je prav tako kot prva sezona dosegla najvišje gledanosti in je ohranila status najbolje gledane domače nadaljevanke v tem tisočletju. Zdaj pa je Televizija Slovenija potrdila, da so 19. junija pričeli s snemanjem že tretje sezone. 

»Ko smo pričeli s prvo sezono Primerov inšpektorja Vrenka, smo lahko le upali, da bomo dosegli tak uspeh pri gledalcih. Z veliko truda in entuziazma celotne ekipe nam je uspelo ustvariti vsebino, ki jo gledalci javne televizije množično jemljejo za svojo. Želimo si, da bi Televizija Slovenija tudi v prihodnje ohranila status vodilnega producenta na področju kvalitetnih nadaljevank za širše občinstvo.«, pravi urednik Uredništva igranih oddaj Jani Virk.

Tokrat gre za ekranizacijo romana Pohorska Transverzala avtorja knjižnih uspešnic Avgusta Demšarja, v kateri Inšpektor Vrenko preiskuje umore nekdanjih sošolcev, ki so se zvrstili na mariborski Kalvariji po praznovanju tridesete obletnice mature. Primer postane delikaten, ko glavni osumljenec postane perspektiven politik, ki se mu obeta celo premierski položaj. Dariu Vargi se v naslovni vlogi Inšpektorja Vrenka tudi v novi sezoni pridružujeta kriminalistična kolega Lovro Zafred in Lotos Šparovec, poleg znanih obrazov iz dosedanjih sezon pa bodo novo sezono popestrili Iva Krajnc Bagola, Vojko Belšak, Marko Mandič, Tanja Ribič, Borut Veselko, Jernej Kuntner in številni drugi.

»Vesel sem, da smo začeli, tretja sezona je pred nami. Malo je nervoze, malo treme, ampak samo, da poči prva klapa in gremo naprej,« je po začetku snemanja povedal Varga. »Lik, ki ga igram mi je blizu, saj igram igralko Vesno Potočnik, ki se potem znajde v celem tem vrvežu umorov in prijemu Inšpektorja Vrenka,« pa o svoji vlogi pravi Iva Krajnc Bagola.

prejšnji članek
Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine Kogovšek
Svet slavnih
Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine Kogovšek
naslednji članek
Priljubljena zasedba nadaljuje v svojem slogu
Kultura
Priljubljena zasedba nadaljuje v svojem slogu