Svet slavnih
 

V spomin na pokojnega smučarja slovenski družini podarili 11 tisoč evrov

5. 7. 2024; 09.41
Avtor: K.M./PR
drago grubelnik smucanje

foto: M24

V Kranjski Gori je letos narava zmagala nad željo organizatorjev pripraviti tradicionalni dobrodelni nočni veleslalom. Kljub odpovedi dogodka je bila akcija zbiranja sredstev za družino iz Laškega več kot uspešna.

Kljub dejstvu, da so zaradi pomanjkanja snega letošnji Grubin memorial, ki ga vsako leto pripravljajo v spomin na tragično pokojnega nekdanjega slovenskega smučarja Draga Grubelnika, morali odpovedati, se je akcija zbiranja sredstev za družino iz Laškega uspešno zaključila. Organizatorji so na pragu poletja družini iz Laškega predali donacijo v višini 11.224 eur. Za to so ob partnerjih NLB ter Zavarovalnici Sava zaslužni vsi, ki so donirali preko računa Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

"Posebnost Grubinega memoriala je vsako leto tista posebna energija vseh prijateljev, vseh ljubiteljev snežnih strmin ter dobre zabave. Datum 10. izvedbe bomo najavili veliko prej, da si bodo vsi lahko pravočasno rezervirali čas za druženje, zabavo in ... glasen spektakel," sta zapisala organizatorja Grubinega memoriala Rene Mlekuž in Domen Mavrič.

Zgodba družine iz Laškega

Štiričlansko družinico iz okolice Laškega sestavljajo mamica Patricija in očka Luka ter petletni Leon in triletna Hajdi. Družina živi v lastniški hiški, ki je zelo vlažna. Ker so jo kupili v poletnih mesecih, te težave ob nakupu niso bile razvidne in šele ob prihodu prve zime se je pokazala resnost situacije. Zaradi hude vlage vsi skupaj spijo le v eni sobi. Triletna Hajdi ima potrjenih veliko močnih alergij na različne vrste hrane in cvetni prah, ter hudo obliko atopijskega dermatitisa. Zaradi teh zdravstvenih posebnosti potrebuje precej nege, posebno prehrano, specializirano kozmetiko, zdravila in oblačila izključno iz naravnih materialov, vse našteto pa precej stane.

Štiričlanski družinici iz okolice Laškega sta organizatorja Grubinega memoriala Rene Mlekuž in Domen Mavrič predala donacijo. foto: Promocijski material

Vlažni in plesnivi bivanjski prostori njeno zdravstveno stanje le še slabšajo. Ker se najboljši pristop za zdravljenje oz. lajšanje težav še ugotavlja, jo pogosto vozijo na preglede tako v Ljubljano kot v Maribor, kar pomeni tudi dodatne stroške za gorivo. Ob tem pa se edini avtomobil v družini še pogosto kvari. Oče je zaposlen, vendar njegova plača ni visoka, mama pa zaradi zdravstvenih posebnosti hčerke, kljub aktivnemu iskanju, težje najde zaposlitev, saj je večina del v lokalnem okolju večizmenskih. Ker je mož prejel regres in vračilo dohodnine, so v oktobru ostali brez denarne socialne pomoči, kar je bil hud udarec za družino. Oba prejemka so porabili za poplačilo hidroizolacije in sanacijo plesni. Ker se starša trudita skrbno plačevati vse mesečne obveznosti, jih je začasna ukinitev socialne pomoči v oktobru pahnila v materialno stisko, ko niso zmogli nakupa hrane in najnujnejših potrebščin.

prejšnji članek
Zabavna družina zakoncev Emeršič
Svet slavnih
Zabavna družina zakoncev Emeršič
naslednji članek
Botri: Ja, tako je videti Kata zasebno!
Svet slavnih
Botri: Ja, tako je videti Kata zasebno!

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.