vročina 2023, vodnjak, otrok, voda
Svet24.si

Liter vode iz pipe je do tisočkrat cenejši od ustekleničene vode

22680X7075
Necenzurirano

Župan želi, da se nova bolnica gradi na parcelah v lasti njegove družine

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zlatko po tednu dni poskrbel za še eno veliko presenečenje

10. 7. 2024; 10.02
Avtor: C.U.
Zlatko, Prek trnja do zvezd 3

Dela tisto, kar ga veseli, in pri tem daje vse od sebe. foto: Luka Švigelj

Zlatko je napovedal veliki koncert Prek trnja do zvezd, ki se bo na priljubljenem ljubljanskem prizorišču, v Križankah, zgodil v soboto, 14. septembra, ob 20. uri. Prve vstopnice so v prodaji od danes, 10. julija. Glasbenik ob tem poudarja, da si želi občinstvu dati tisto, kar si zasluži.

Zlatan Čordić, znan tudi po vzdevku Zlatko, je zagotovo eden najprepoznavnejših slovenskih raperjev. Njegova glasbena pot se je začela v mladosti, ko je začel ustvarjati rap glasbo, ki izraža socialne teme, osebne izkušnje, tudi iz obdobja odraščanja na ljubljanskih Fužinah, in kritiko družbenih razmer.

Na sceni je aktivno prisoten že več kot 18 let, njegova najnovejša pesem Klepc laže pa je v tednu dni presegla 700 tisoč ogledov na platformi YouTube in trdno vztraja na lestvici najbolj priljubljenih videospotov. Trenutno število ogledov je že preseglo 800 tisoč in se hitro približuje milijonu. Štirinajstega septembra Zlatko prihaja na eno najbolj zaželenih prizorišč v Ljubljani – v Križanke, kjer bo pripravil veliki koncert Prek trnja do zvezd. Na odru se mu bodo pridružili številni gostje in razširjena glasbena skupina. Koncert je seveda namenjen predvsem poslušalcem in ljubiteljem kakovostnega slovenskega rapa.

Prve in tudi najcenejše vstopnice so v prodaji od danes srede, 10. julija, od 10. ure dalje. Za najcenejše, tako imenovane »early bird« vstopnice boste odšteli 29 evrov (parter), na voljo pa so tudi vstopnice »fan pit« po ceni 49 evrov, ki poleg prostora tik pred odrom (»fan pit«) kupcu zagotavljajo tudi Zlatkov album.

>>ZA NAKUP KLIKNITE TUKAJ<<

foto: Luka Švigelj

Zakaj je izbral Križanke? 

»Križanke zato, ker si tudi mali ljudje lahko dovolimo sanjati o velikih stvareh. Naše odraščanje je zaznamovala Ljubljana in bili so večeri, ko smo z družbo na klopcah v parku pred Križankami poslušali koncerte različnih izvajalcev,« je povedal Zlatko in razkril, kaj si želi dati občinstvu, ki ga spremlja vsa ta leta. »Svojemu občinstvu želim dati tisto, kar si zasluži. Nepozaben in kakovosten glasbeni večer, za to pa so potrebni dobro ozvočenje, dobra luč in sanjska lokacija.«

Za glasbenikom je bogata karierna pot, polna tako vzponov kot padcev. Njegova glasba in glasbena dediščina pa govorita sami zase. In kako na svojo pot gleda sam? »Verjamem, da se stvari zgodijo same od sebe, naloga mene kot posameznika pa je le, da delam, kar me veseli, in dajem vse od sebe. Saj veste, kako bom zaključil: nasmej se, svet je lep.«

>>ZA NAKUP NASTOPNIC KLIKNITE TUKAJ<<

Zlatko bo svoje misli usmeril tudi v septembrski koncert foto: Luka Švigelj

Za njim je bogata karierna pot. foto: Luka Švigelj

Svet v vsej svoji lepoti 

Svojo prvo ploščo Svet je lep je izdal leta 2007 in se z njo hitro uveljavil na slovenski rap sceni. Sledili so številni uspešni albumi, kot sta denimo Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče (2010) in Julijan Mak (2020). V dolgoletni karieri je izdal tudi številna sodelovanja, ki so se dobro zasidrala v slovensko glasbeno dediščino. Leta 2019 je svojo zgodbo skupaj s pisateljem Jurijem Hudolinom predstavil v biografiji O smehu Zlatka Čordića, ki govori o vzponu mladega fanta s Fužin, ki je izstopal s svojo vztrajnostjo in je svet videl v vsej lepoti. Poleg glasbe je aktiven tudi v družbenih in humanitarnih projektih ter znan po tem, da vedno na glas pove svoje mnenje in stališče. Zlatko je aktiven družbeni kritik in zagovornik človekovih pravic, kar se odraža v njegovih besedilih in javnem delovanju.

prejšnji članek
Gypsy Rose Blanchard osupnila: Noseča sem!
Svet slavnih
Gypsy Rose Blanchard osupnila: Noseča sem!
naslednji članek
Skromni sramežljivki: Marko Vozelj predstavil hčerki
Kultura
Skromni sramežljivki: Marko Vozelj predstavil hčerki