Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anže Kopitar se je odzval na smrt svojega prijatelja Matthewa Perryja

29. 10. 2023; 06.55
Avtor: K.M.
Matthew Perry, Anže Kopitar

Igralec je zaradi Anžeta Kopitarja obiskal Slovenijo foto: Omrežje X

Svetovno javnost je pretresla vest o smrti igralca Matthewa Perryja, ki je v seriji Prijatelji navduševal v vlogi Chandlerja Binga. V resničnem življenju pa je bil tudi prijatelj slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja.

Pokojni igralec Matthew Perry in slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar sta se v Los Angelesu spoznala že pred več kot desetletjem. Matthew je bil namreč zagret navijač hokejske ekipe Los Angeles Kings, katere kapetan je slovenski športnik. Počasi sta spletla tesno prijateljstvo, tako tesno, da je Anže enega izmed zvezdnikov serije Prijatelji celo povabil na svojo poroko, ki je v Sloveniji potekala pred desetimi leti. 

Z legendarno vlogo Chandlerja Binga je nasmejal milijone po celem svetu, za smrt naj bi bila kriva utopitev. Več o tragičnem slovesu si preberite TUKAJ >>KLIKNITE<<.

"Imel je poroko in šel sem tja. Letel sem vso pot v Slovenijo samo zato, da bi postal prijatelj s tem fantom. Poroka je bila zanimiva. Imajo veliko tradicij. Poroka je trajala približno 14 ur, zato sem bil obkrožen z opitimi Slovenci 14 ur, od katerih jih je zelo malo govorilo angleško ... Ob devetih zvečer sem bil že v postelji," je o izkušnji slovenske poroke pred leti razkril Perry, ki je med drugim leta 2012, ko je ekipa leta osvojila prvenstvo NHL, na Anžetovo povabilo lahko dvignil znameniti Stanleyjev pokal.

Anže se je danes od svojega prijatelja poslovil s preprostim, a iskrenim sporočilom. Brez pompa in prevelikega pritegovanja pozornosti. Zapisal je: "Počivaj v miru moj prijatelj," ob tem pa objavil igralčevo fotografijo. Od igralca so se sicer z objavo poslovili tudi slovenski glasbeniki, ki so ga spoznali na Anžetovi poroki. Kliknite >>TUKAJ<<.

prejšnji članek
Matjaž Javšnik: Že kot otrok sem bil toliko bolan, da so zdravniki rekli ...
Svet slavnih
Matjaž Javšnik: Že kot otrok sem bil toliko bolan, da so zdravniki rekli ...
naslednji članek
Sašo Hribar posthumno prejel nagrado Frana Milčinskega - Ježka za življenjsko delo
Svet slavnih
Sašo Hribar posthumno prejel nagrado Frana Milčinskega - Ježka za življenjsko delo